Dukla před další reprezentační pauzou vyzve věhlasný Zlín

09.12.2022 / Daniel Lhotský

Duklu čeká přesně týden po zápasu se Slavii další tým, který se může chlubit extraligovým titulem. Do Pelhřimova totiž přijede v sobotu 10.12. Zlín, který ovládl nejvyšší soutěž v sezoně 2013/14 a až do minulé sezony působil v Extralize. V letošní sezoně je ovšem pod očekáváním, místo soubojů o přední příčky bojuje o postup do samotného čtvrtfinále. Mimořádně zajímavé utkání začne na zimním stadionu v Pelhřimově v 16:30 a vstupenky si můžete zakoupit na tomto odkazu. Pokud se nedostanete na stadion, můžete utkání sledovat prostřednictvím textového přenosu na onlajny.com nebo na videu na Hokejka.TV

Zlín po sestupu patřil k velkým favoritům na baráž a postup do Extraligy. Tým z minulé sezony se Beranům podařilo částečně udržet a doplnit několika velkými jmény. Očekávání se ovšem Zlínu zatím nedaří naplňovat. Tým se propadl až na deváté místo, prohrává i s outsidery soutěže a začíná na čelo pomalu, ale jistě ztrácet. I proto došlo v týmu k velké obměně. Tým nově vede trenér Miloš Říha mladší, který se stal i sportovním manažerem týmu. Zlín změnil také obsazení na nejvyšších postech, novým GM se stal Robert Hamrla, který chce s týmem skončit do šestého místa v tabulce a bojovat o extraligovou baráž.

Nejvíce prostoru v brance Zlína dostává mladý gólman Daniel Huf, který ve Zlíně chytal ještě během působení v Extralize. Mezi brankáři v Chance lize patří k těm nejlepším, po 21 odchytaných utkání drží průměr přes 92 % úspěšných zákroků. V 9 zápasech dostal šanci také Libor Kašík, dříve velká hvězda týmu, která ve Zlíně oslavila v sezoně 2013/14 extraligový titul. Letos se mu ovšem tolik nedaří, jeho průměr úspěšných zákroků je pod 90 %. Nejlepší z obránců Zlína Daniel Gazda tým nedávno opustil a vrátil se do Extraligy. Alespoň bodově tak za něj částečně zaskočil Jan Bartko se dvěma góly a devíti asistencemi. Mezi obránci působí také dva bývalí hráči Dukly, konkrétně Ondřej Kachyňa s Danielem Bukačem.

O místo nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce Beranů se v současnosti dělí dva hráči. Antonín Honejsek a Pavel Kubiš zůstali svému klubu věrní během úspěchů i po sestupu, oba prošli už mládežnickými výběry Zlína, Kubiš pak za A-tým pravidelně nastupoval už od sezony 2005/06 a nikdy z klubu nikam nepřestoupil. Oba hráči mají v současnosti na svém kontě osm gólů a osm asistencí. Stejný počet kanadských bodů za pět gólů a jedenáct asistencí vybojoval také další bývalý hráč Dukly Jakub Illéš, který v červenožlutém hrál až do minulé sezony, během ní však Duklu na vlastní žádost opustil a vrátil se do Vítkovic.

Poslední zápas Zlína

28. kolo: DRACI PARS ŠUMPERK – PSG Berani Zlín 3:1

Branky a nahrávky: 23. min Průžek (Žálčík), 25. Vachutka (Mácha, Nedvídek), 59. Žálčík (Průžek, Mácha) - 4. P. Mrázek (Honejsek, Kubiš). Rozhodčí: Zavřel, Veselý - Otáhal, Kučera. Vyloučení: 4:6. Diváci: 1 221. Střely na branku: 27:29 . Zblokované střely: 4:9. Bloky: 9:4. Vhazování: 28:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Zlín: Kašík - Husa, Bukač, Bartko, Kachyňa, Talafa, M. Zbořil, Riedl - P. Mrázek, Honejsek, Kubiš (C) - T. Pospíšil, P. Sedláček, J. Ondráček (A) - Illéš, Hejcman, Köhler (A) - Frömel, Gago, Luža. Trenéři: M. Říha ml., Horák, Horčička.

Poslední vzájemný zápas

16. kolo: PSG Berani Zlín – HC Dukla Jihlava 1:3

Branky a nahrávky: 33. Claireaux (Honejsek, Ondráček) – 39. Šik (Mareš, Fronk), 44. Harkabus (Kočí, Beránek), 54. Fronk (Šik, Miškář). Rozhodčí: Wagner, Rapák – Vašíček, Veselý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. Diváci: 2103. Střely na branku: 18:32. Zblokované střely: 9:6. Vhazování: 33:20. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Zlín: Kašík – Suhrada, Gazda, Zbořil, Bartko, Talafa, Bukač – Kubiš (C), Sedláček, Mrázek – Honejsek, Claireaux, Ondráček (A) – Köhler (A), Hejcman, Illéš – Pospíšil, Gago, Frömel.

Jihlava: Beran – Mareš, Bilčík, Dundáček, Kolář, Jáchym, Kočí, Haman – Jungwirth, Skořepa (C), Šik – Harkabus, Miškář, Fronk – Beránek, Pořízek, Křehlík – Cachnín, Juda, Brož.

Na zápasy je to mezi Duklou a Zlínem zatím vyrovnané, z bodového hlediska je na tom o něco lépe Jihlava. První vzájemné utkání v Jindřichově Hradci vyhrál Zlín až po samostatných nájezdech, odvetu ve Zlíně ale Dukla zvládla už v základní hrací době a odvezla si domů tři body. Foto: Nela Dittrichová.

29. kolo Chance ligy, sobota 10. prosince

HC RT TORAX Poruba 2011 – LHK Jestřábi Prostějov (16:00)
HC Dukla Jihlava – PSG Berani Zlín (16:30, Pelhřimov) - vstupenky zde
HC Stadion Litoměřice – SC Marimex Kolín (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha (17:00)
HC Baník Sokolov – DRACI PARS ŠUMPERK (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Dynamo Pardubice B (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Frýdek-Místek (17:30)

30. kolo Chance ligy, pondělí 19. prosince

Předehrávka, neděle 18. prosince: PSG Berani Zlín – VHK ROBE Vsetín (15:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov (17:30)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Baník Sokolov (18:00)
SC Marimex Kolín – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice (18:00)