Střeleckou smůlu jsem měl od kluků na stole každý den, hlásí Richard Cachnín

11.12.2022 / Tomáš Lysý

Čtyřiadvacet zápasů vyšel útočník Richard Cachnín v tomto ročníku střelecky naprázdno. Až v pětadvacátém, ve kterém během probíhající sezony nastoupil, se konečně trefil. Jeho branka na 2:1 nakonec dopomohla k tomu, že Dukla po dvou a půl měsících konečně vyhrála v Pelhřimově, kde skolila Zlín 4:3 v prodloužení. „Za stavu 3:1 jsme asi trošku přestali hrát a začali jsme se bát. Zlín navíc ukázal svou sílu, mají dobrý útok. My jsme sice dobře bránili, ale inkasovali jsme dva góly. Proto jsme rádi, že Kolda vystřelil bod v prodloužení,“ raduje se odchovanec havlíčkobrodského hokeje.

Právě hokejistů, kteří mají s Havlíčkovým Brodem co do činění, je v jihlavské kabině poměrně hodně. Jmenovitě zejména v obraně: Filip Dundáček, Adam Dvořák, David Vala, dále útočníci Richard Cachnín s Markem Teclem, maséra dělá Jan Mečiar. To už je pořádná ekipa! „Nějaké popichování v kabině Havlíčkova Brodu je. Takhle je daná spolupráce a prostě nějak funguje. V autě spolu jezdíme tři – já, Dvořka a Valič, jezdil s námi i Macas,“ směje se Richard Cachnín, který měl důvod k radosti. Ve šlágru 29. kola totiž konečně prolomil střelecké trápení, jelikož se během svých čtyřiadvaceti odehraných zápasech v sezoně nemohl trefit. „Od kluků jsem to měl na stole každý den. Harky mi ale říkal, ať jsem v klidu, protože před dvěma roky se prosadil až v sedmadvacátém zápasu. Kluci mi pak říkali, že se z gólu radovali více než já,“ culí se syn bývalého útočníka Dukly Richarda Cachnína.

Vydřené vítězství si „mladej Cemba“ pochvaluje. I zejména tím, v jaké sestavě k němu Dukla došla. Vždyt hrála na šest beků a deset forvardů, přičemž desátý z nich, Miroslav Juda, nakonec do zápasu nezasáhl. „Odvedli jsme parádní výkon, i když jsme hráli na tři lajny, což bylo těžké a ubojované. Dva body jsou dobré, konečně jsme nějakým způsobem prolomili trápení v Pelhřimově a doufáme, že vítězství tady budou pokračovat,“ přeje si hráč s číslem osm, jehož čas na ledě při hře na tři pětky přesáhl osmnáct minut. „V jednom utkání je to dobré pro všechny, že jsme v tempu, ale celou sezonu bychom hrát na tři útoky asi nevydrželi. Musí se hrát na čtyři lajny. Proti Zlínu se to ale dalo zvládnout a hráli jsme dobře,“ domnívá se čerstvě dvaadvacetiletý hokejista, jenž letos nastoupil k pěti zápasům i v mateřském Havlíčkově Brodě a zapsal osm bodů (3+5).

Ve druhé lize by měl nastoupit i nyní, když má Chance liga reprezentační pauzu. „Nyní máme tři dny volno, ve středu potrénujeme, musíme zregenerovat a připravit se na další zápasy, které nás čekají před Vánoci. Mně pan trenér říkal, že bych měl ve středu jet hrát za Havlíčkův Brod,“ uzavírá rozhovor Richard Cachnín, který tak nastoupí proti jasně nejsilnějšímu týmu celé třetí nejvyšší soutěže – Znojmu.

Richard Cachnín po výhře 4:3 v prodloužení nad Zlínem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – PSG Berani Zlín 4:3 pr.

Autor videa: HokejkaTV