Dukla reaguje na zranění, tým v sobotu posílí David Vala z Havl. Brodu

10.12.2022 / Daniel Lhotský

Marodka Dukly se během posledních kol začala rozrůstat a vedení týmu se tak rozhodlo doplnit kádr o nového hráče. Na střídavý start v sobotu posílí Duklu David Vala, kterého po jednom odehraném utkání za BK Havlíčkův Brod čeká další přesun. Vala v předchozích sezonách už hrál Chance ligu, proti Dukle nastoupil v dresu Ústí nad Labem nebo Prostějova. Ani zimní stadion v Pelhřimově není pro Valu nic nového, za Havlíčkův Brod zde hrál druhou ligu proti Ledním Medvědům z Pelhřimova. Otazníkem zůstává další angažmá Jiřího Fronka, o kterém bude Dukla s Litvínovem jednat. Proti Zlínu však s jistotou nenastoupí, až do nedělního 28. kola Extraligy zůstává na severu Čech.

David Vala strávil většinu své kariery v druhé lize v kádru Havlíčkova Brodu. V sezoně 2013/14 si zahrál za Duklu v Extralize juniorů, poté se opět vrátil do Brodu. Od sezony 2020/21 hrál Chance ligu za Ústí nad Labem a o sezonu později za Prostějov. Letošní sezonu znovu začal v druhé lize v dresu silného Tábora, poté zapsal jeden zápas za Havlíčkův Brod a nyní si v červenožlutém opět zahraje Chance ligu. „Máme tři zraněné obránce a podle posledních zpráv by neměli být mimo hru dlouho, proto jsme vzhledem k dobré spolupráci s Havlíčkovým Brodem sáhli po Davidovi. Stejně jsme měli v plánu ho během reprezentační přestávky vzít do tréninkového procesu. Ještě v minulé sezoně v první lize hrál a v soutěži má téměř sto startů, nejde tedy o žádného nováčka. Je to kluk z regionu, navíc v klubu působil v juniorce. To je strašně důležité. V Dukle vždy hráči z regionu byli a chceme v tom pokračovat,“ okomentoval nejnovější posilu sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

David Vala si minulou sezonu zahrál během zápasu Dukla – Prostějov proti dalšímu odchovanci Havlíčkova Brodu Richardovi Cachnínovi. Nyní se oba znovu potkají ve stejném týmu. Foto: Markéta Křížová.