Poslední utkání základní části sehraje Dukla doma proti Slavii

28.02.2023 / Daniel Lhotský

Základní část je téměř u konce, zbývá odehrát už jen poslední kolo. Většinu postupujících už známe, řada týmů si ale stále může v posledních kolech vylepšit nebo naopak zhoršit startovací pozici v play-off. Mezi nimi jsou i Dukla a Slavia Praha, kteří se spolu utkají v Pelhřimově 1. března od 17:30. Zatímco Dukla už s jistotou půjde minimálně do předkola, týmu z hlavního města hrozí po středečním utkání konec sezony. Vstupenky si můžete zakoupit na tomto odkazu. Pokud se nedostanete na utkání do Pelhřimova, můžete ho sledovat prostřednictvím textového přenosu na Onlajny.com nebo prostřednictvím videopřenosu na Hokejka.TV

Soupiska Slavie
Realizační tým Slavie

Stejně jako v sobotním utkání proti Přerovu i proti Slavii každý z fanoušků dostane u vstupu poukázku na pivo/limo zdarma. Na posledním utkání základní části zároveň každý z fanoušků při odchodu dostane plakát Dukly. Klub touto cestou chce poděkovat všem fanouškům za pravidelnou podporu během působení v azylu. Zároveň upozorňujeme, že proti Slavii budou naposledy platit permanentky pouze na základní část, doporučujeme tak před play-off zkontrolovat, zda Vaše vstupenka platí i na vyřazovací boje nebo ne.

Dukla může v utkání proti Slavii už jen získat, minimálně osmé místo a případné třetí, rozhodující utkání v předkole doma má jisté. Jihlava může stále myslet i na přímý postup. Co by k tomu potřebovala? Zcela jistě o dva body více, než Zlín vybojuje doma s Porubou, s Berany má horší skóre ze vzájemných zápasů. Podobné je to i se šestým Přerovem, který ve vzájemných zápasech s Duklou vybojoval více bodů. Pro postup do nejlepší šestky by tak Dukle pomohla pouze tříbodová výhra se Slavií a nulový bodový zisk Přerova v Sokolově. Pokud by týmy po 52. kole měly stejně bodů, postupoval by přímo Zlín a Jihlava by šla do předkola ze sedmého místa, Dukle by v rozhodující minitabulce pomohly čtyři výhry Zlína nad Přerovem.

Slavia na rozdíl od svého středečního soupeře musí koukat i pod sebe. Z jedenáctého místa Kolín ztrácí jediný bod, v posledních zápasech se jí navíc příliš nedaří. V Šumperku Slavia vyhrála až po nájezdech a poté třikrát v řadě nebodovala. Sešívaní pro jistotu postupu stačí alespoň stejný počet bodů s Kolínem po konci základní části, přičemž Kolín čeká těžké utkání na Lapači. Pro posun na deváté místo by Slavia nutně potřebovala jakoukoliv výhru a zároveň zaváhání Frýdku-Místku v Litoměřicích, ve vzájemných utkáních si totiž Frýdek-Místek vedl lépe.

Ve většině utkání spoléhala Slavia v brance na Romana Málka. Ten nastoupil do 45 zápasů, ve kterých si držel průměr přibližně 91,5 % úspěšných zákroků. Z obrany Slavie dokáže zahrozit Karel Klikorka, který je s 33 body za 9 gólů a 24 asistencí druhým nejproduktivnějším obráncem celé ligy a zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Slavie je Lukáš Žejdl se 35 body za 21 gólů a 14 asistencí. V soupisce Slavie najdeme i několik bývalých hráčů Dukly. V sezoně 2019/20 nastupoval v červenožlutém dresu Michal Poletím, který ale od loňského prosince nemohl nastoupit. Během postupové sezony 2016/17 za Duklu nastupoval Šimon Szathmáry, který zatím vybojoval 8 bodů. Ještě v minulé sezoně působil v Jihlavě Vladislav Houška, který si ovšem ani v kádru Slavie nevybojoval místo, a tak v současnosti působí ve 2. lize.

Poslední zápas Slavie

51. kolo: Slavia Praha – Vsetín 2:5

Branky a nahrávky: 35. L. Stehlík (Klikorka, Kern), 57. Havrda (Žovinec, J. Brož) – 12. Holec (Jenáček, Kajínek), 14. Klhůfek (Česánek), 36. Sihvonen (Š. Bláha, Smetana), 38. R. Půček (Klhůfek, Holec), 46. Jenáček (Jonák, Holec). Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Jindra, Štofa. Vyloučení: 4:1, navíc Hejda (SLA) 5 min. a Klhůfek (VSE) 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1278. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5.

Slavia: Málek – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry, Němeček – Strnad, Žejdl (A), Kulda – Všetečka, Knotek (C), Brož – Mrňa, Kern, Stehlík – Simon, Havrda, Krliš.

Poslední vzájemný zápas

39. Kolo: Slavia Praha – Jihlava 3:2pp

Branky a nahrávky: 24. Simon (Stehlík, Kern), 33. Žejdl (TS), 62. Žovinec (Kulda) - 3. Cachnín (Kočí, Bilčík), 35. Skořepa (Vala, Dundáček). Rozhodčí: Kosnar, Zubzanda - Belko, Kotlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 893. Střely na branku: 39:21. Zblokované střely: 14:29. Vhazování: 25:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Slavia: Málek - Volevecký, Klikorka, Hejda, Žovinec, Křepelka, Barák, Szathmáry, Matyáš - Všetečka, Žejdl, Kulda - Šmerha, Kern, J. Brož - Mrňa, Závora, Strnad - Stehlík, Havrda, Simon.

Jihlava: Neužil - Bilčík, Chvátal, Kolář, Kachyňa, Dundáček, Vala, Kočí - Čachotský, Skořepa, Havránek - Harkabus, Menšík, Fronk - Tecl, Pořízek, Chlubna - Cachnín, Juda, V. Brož.

Dukla se Slavií zatím pokaždé bodovala, dvakrát vyhrála v základní hrací době a jednou venku padla po prodloužení. Případná tříbodová výhra může Jihlavu posunout až na šesté místo, to však nemá ve svých rukou. Foto: Nela Dittrichová.

52. KOLO CHANCE LIGY, STŘEDA 1. BŘEZNA

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha (17:30) – vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín - SC Marimex Kolín (17:30)
HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek (17:30)
PSG Berani Zlín - HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Baník Sokolov - HC ZUBR Přerov (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK - HC Dynamo Pardubice B (18:00)

Předkolo play-off

1. kolo, pátek 3. března: 10. - 7., 9. - 8.
2. kolo, neděle 5. března: 7. - 10., 8. - 9.
(3. kolo, pondělí 6. března): 7. - 10., 8. - 9.