Snad jsme si Slavii trošku naklepli, věří Tomáš Harkabus

02.03.2023 / Tomáš Lysý

Dvaapadesát kol je minulostí. Dukla skončila v tabulce nakonec na pozici sedmé. Během sezony určitě pomýšlela výše, ovšem výpadek na přelomu roku jí stál výrazně lepší postavení. Do posledního kola atakovali Jihlavští přímý postup do čtvrtfinále, který jim ale utekl o skóre ve vzájemných zápasech proti Zlínu. Nyní jdou do předkola, ve kterém je čeká stejný soupeř jako v posledním kole – Slavia Praha. „Asi do souboje půjdeme v roli favorita. Hraje se jen na dva zápasy, předkolo je rychlé. Neponecháme nic náhodě, na pátek se připravíme a jdeme na to,“ hlásí forvard Tomáš Harkabus, jenž při výhře nad sešívanými 4:2 zaznamenal gól a dvě asistence.

Také proti Slavii si jihlavští hokejisté zápas lehce zkomplikovali. Po první třetině vedli 1:0, ve třetí části se dostali do vedení 3:0, ale Pražané rychle snížili na 2:3. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme hezké akce a hráli převážně u soupeře. Vedli jsme 1:0, ale ve druhé třetině jsme z utkání vypadli. To je taková naše klasika. Jsem rád, že jsme se do zápasu dostali zpátky a na konci si vítězství pohlídali,“ říká k výhře 4:2 Tomáš Harkabus, který po dvou asistencích zaznamenal právě čtvrtý gól Dukly. A před play off se opět dostává do výborné formy, jako pokaždé. „Snad to tak bude. Ale můj příspěvek byl prací celé lajny. Třeba u mé branky Hamy (obránce Radek Haman – pozn. aut.) parádně naznačil a dal mi puk do strany,“ povídá ke své brance.

Před zápasem bylo o co hrát. Dukla stále mohla atakovat šesté místo a přímé čtvrtfinále, Slavia naopak neměla jistotu předkola. „Před zápasem jsem věděli, že můžeme hrát o přímý postup a Slavia o to, aby se do předkola vůbec dostala. Na obou stranách šlo o hodně, takže jsme rádi, že jme ze zápasu vzešli vítězně. I když jsme si tím do čtvrtfinále nepomohli,“ povídá Tomáš Harkabus, který s některými spoluhráči v kabině vývoj ostatních zápasů sledoval. „Koukali jsme na nájezdy zápasu Zlín – Poruba. Zlín vyhrál na nájezdy a udělal nás o skóre ve vzájemných zápasech. Pak jsme se dívali i na Přerov, který zápas v Sokolově prohrál na konci. K šestému místu nám chyběl kousek, ale nakonec zabojujeme v předkole,“ hlásí bojovně „Harky“.

Soupeřem pro předkolo, hrané na dva vítězné zápasy, bude Slavia Praha. První utkání začne již v pátek 3.3. na ledě Pražanů, druhý zápas se bude hrát v neděli 5.3. v Pelhřimově a případný třetí hned o den později také v tomto městě. „Play off je jiná soutěž, ale doufám, že jsme si Slavii, jak se říká, naklepali. Půjdeme do souboje asi v roli favorita. Hraje se jen na dva zápasy, což vymysleli pánové nahoře a my s tím nic neuděláme. Předkolo bude rychlé. Neponecháme nic náhodě, v pátek se na první zápas připravíme a jdeme na to,“ dodává jihlavský útočník.

Tomáš Harkabus po výhře 4:2 nad Slavií

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 4:2

Autor videa: HokejkaTV