Začátek dobrý, pak jsme polevili, hodnotil výhru nad Slovanem Marcel Štefančík

15.08.2023 / Daniel Lhotský

Dukla si zatím drží velmi dobrou bilanci v letní přípravě před sezonou 2023/24. Ze třech utkání vyhrála o gól i to třetí, Modré krídla Slovan v Pelhřimově porazila 3:2. Dlouho vyrovnané utkání definitivně rozhodl v samotném závěru Marcel Štefančík po dobré přihrávce od Tomáše Havránka. „Posunul mi to do strany a já už to jen dovezl do brány,“ ohlédl se za celou situací střelec rozhodující branky.

„Začali jsme dobře, ve druhé třetině jsme ale polevili. Ve třetí třetině jsme si to už museli pohlídat,“ shrnul Štefančík průběh zápasu. Ve třetí třetině to byl právě on, kdo Dukle vystřelil třetí výhru v přípravě. „Viděl jsem, že Havran (Tomáš Havránek), na sebe vzal dva hráče, potom už mi to jen posunul do strany a já už jsem to jen dovezl do brány a nějak jsem puk dostal za záda brankáře,“ popisoval gólovou situaci.

I přes výhru Duklu ve třetím zápase znovu trápila produktivita. „Je to náš velký problém. Musíme ty šance, které si v zápasech vytvoříme, více proměňovat. V lize to bude hodně těžké vyhrávat bez gólů,“ říkal Štefančík po zápase.

V porovnání úterního utkání se zápasy proti Táboru viděl Marcel Štefančík hlavní rozdíl ve zkušenosti hráčů. „Nedokážu úplně říct, zda byl Slovan těžší. Myslím si, že to byl mladší tým a ti hráči nebyli tak vyspělí jako v Táboře, dělali více individuálních chyb,“ dodal Štefančík.

Marcel Štefančík po výhře nad B-týmem Slovanu Bratislava 3:2

Autor videa: Daniel Lhotský