3:2
(1:0, 0:1, 2:1)

Dukla porazila B-tým Slovanu Bratislava

15.08.2023 / Natálie Poláčková

Třetí přípravný zápas jihlavských hokejistů se odehrál v Pelhřimově proti záloze Slovanu Bratislava. Dukla se dostala do vedení v první části, ale Slovanu se povedlo srovnat. Totéž nastalo i po brance nové posily Maksima Burkova. Slovanu stačily dvě minuty na srovnání. Rozhodující branku si připsal Marcel Štefančík, který bekhendem obelstil hostujícího brankáře. Dukla tak v utkání zvítězila - 3:2.
15.08.2023 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Kolář, Kočí, Dundáček, Chvátal, Vala, Dudycha – Cachnín, Bartoš, Šik, Harkabus, Štefančík, Havránek, Křehlík, Rauš, Burkov, Meluzín, Pořízek, Brož
3

Modré krídla Slovan

Gadzhiev – Licko, Hauser, Volkov, Marcinko, Vidovič, Kralovič – Ožvald, Preisinger, Dudáš, Masnica, Včelka, Mamonov, Jendek, Adamčík, Petráš, Trubač
2
Branky a nahrávky: 13. Bartoš (Cachnín, Dundáček), 47. Burkov (Křehlík), 55. Štefančík (Havránek) – 25. Mamonov, 49. Dudáš (Preisinger, Hauser). Rozhodčí: Mejzlík, Polák – Augusta, Trávník. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 196. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

První větší šance se objevila na straně hostujícího celku. Masnica unikl jihlavské obraně a jel sám na Berana. Pokoušel se o nízkou střelu, ale Beran si vše s přehledem pohlídal. O několik minut později se Dukle podařila povedená protiakce. U střídaček dostal kotouč na svou hůl David Bartoš, dovezl ho až mezi kruhy odkud trefovat horní růžek branky. Další šance se objevily v přesilovce, kterou dostala Dukla skoro ihned po gólu. Ani jedna ze šancí ale za zády Gadzhieva neskončila. Ještě ke konci třetiny se dostal do velké akce Tomáš Harkabus, ale koncovka mu nevyšla podle představ.

Zpočátku druhé třetiny se ani jeden z celků nedostal do větší šance. Pak ale přišla chyba v obraně Dukly a následná branka Slovanu. Do samostatného úniku se dostal Maxim Mamonov, ten pro zakončení zvolil bekhendovou střelu. Následovalo jedno vyloučení na straně Dukly a následně i na straně hostujícího celku. V přesilovce se však ani jednomu z celků nepovedlo dostat do větší šance, která by mohla skončit pukem za brankovou čarou.

Na počátku poslední části dostala Jihlava znovu možnost početní výhody. Ačkoliv v přesilovce branka nepadla, tak několik vteřin po jejím konci ano. Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho. Křehlík sice střílet nemohl, ale dostal puk na Maksima Burkova, který směřoval střelu ke vzdálenější tyčce. Dvě minuty na to už ale bylo znovu vyrovnáno. Vyloučení Šika vedlo k brance Tomáše Dudáše, ten střelou z první trefoval horní růžek Beranovy branky. Dukla ve v 55. znovu dostala do vedení poté, co se Marcel Štefančík dostal ke kotouči a těsně před bránou dostal kotouč mezi betony Gadzhieva.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „První dvacetiminutovka byla z naší strany docela dobrá, tam jsme soupeře určitě přehrávali. Dostali jsme se do vedení, ale naše produktivita zatím není ideální, ještě jsme se nerozstříleli. Doufám, že se to zlepší, aby nás to netrápilo jako minulou sezonu. Ve druhé třetině, i když jsme si k tomu něco pověděli, jsme úplně přestali hrát. Soupeři jsme dali spoustu příležitostí, byli aktivnější, trochu přidali v bruslení. Do toho se potom strašně těžko dostává, bylo tam spoustu laxnosti v rozehrávce nebo v napadání. Ve třetí třetině už jsme zlepšili po nějakém pohovoru, co byl v kabině, ale pořád je to daleko od toho, co bychom chtěli v sezoně předvádět. Hlavně nesmíme vypadnout z role a třeba na 20 minut přestat hrát.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie