Hokejisté Dukly vyrazí v sobotu do Benátek nad Jizerou

07.11.2008 / Eva Streichsbierová

Sobotní cesta jihlavských hokejistů povede do Benátek nad Jizerou. Oba soupeři se utkají v rámci 21. kola první ligy. V tabulce je na tom před soubojem lépe Dukla, které patří osmá příčka, naopak Středočeši klesli až na čtrnácté místo. Zápas začne v Benátkách nad Jizerou v 17 hodin.

Postavení v tabulce sice pasuje do role favorita spíše Jihlavu, ale podle současného hlavního kouče Dukly Bedřicha Ščerbana jde pouze o papírové předpoklady.

„Jelikož je právě extraligová pauza, dá se očekávat, že Benátky posílí několik hráčů z Liberce. To znamená, že proti nám nastoupí úplně jiný tým než poprvé,“ varuje.

Na chuti bodovat to prý ale jihlavským hokejistům v žádném případě nic neubere. „Jedeme tam jednoznačně s odhodláním zabojovat a uspět,“ dušuje se Ščerban.

Ve středečním domácím souboji s Porubou vydřela Dukla výhru 3:2, což by pro ni měl být odrazový můstek k lepším výsledkům. „Po psychické stránce si myslím, že to kluky muselo zvednout,“ pokyvuje hlavou jednatel klubu.

A když k tomu Jihlava přidá i výkon z poslední třetiny, nemusely by být body pouze přáním. „Přesně v tom herním stylu bychom rádi pokračovali i v Benátkách,“ souhlasí Ščerban.

Zatímco Středočeši budou vyhlížet posily z Liberce, Dukla by chtěla znovu nasadit dvojici mladých zlínských hokejistů Michala Pšurného a Stanislava Balána. „S jistotou ale jejich účast potvrdit nemůžu, definitivně se rozhodne až v sobotu po rozbruslení,“ hlásí trenér.

Záležet totiž bude na tom, zda oba hráče uvolní mateřský Zlín, odkud mají oba útočníci vyřízen do Jihlavy střídavý start. Opačným směrem by se v sezoně mohla vydat trojice Rostislav Malena, Ladislav Rytnauer, Oldřich Bakus.

„Jde pouze o jakousi pojistku, kdyby se Zlínu někdo náhodou zranil. O žádném konkrétním termínu jsme zatím vůbec nemluvili,“ říká Ščerban. „Všichni tři budou hrát normálně dál za Duklu,“ uklidňuje.

Do přípravy s jihlavským týmem se už před několika dny zapojila trojice marodů – Tomáš Hradecký, Jaroslav Mareš, Lukáš Krupka. „Samozřejmě bychom chtěli, aby už mohli hrát, ale zatím to není jisté. Uvidíme ráno, jak na tom kdo bude,“ krčí rameny.

Benátky nad Jizerou posbíraly v letošním soutěžním ročníku 19 bodů, naposledy si přivezly dva ve středu z ledu Havířova za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Nejproduktivnějšími hráči středočeského mužstva jsou Antonín Dušek a Michal Havel. Oba mají na kontě 8 kanadských bodů.