Hradecký: Můžeme sbírat body i proti silnějším týmům

09.11.2008 / Eva Streichsbierová

Marodka Dukly se pomalu vyprazdňuje. V sobotním vítězném souboji s Benátkami nad Jizerou zasáhla do utkání po delší pauze trojice Tomáš Hradecký, Jaroslav Mareš a Lukáš Krupka. První jmenovaný vstřelil gól a druhý si připsal asistenci u vítězné branky. „Hráli parádně,“ pochválil své svěřence šéf jihlavské střídačky Bedřich Ščerban.

Pro Mareše to byl teprve šestý zápas v letošním soutěžním ročníku. Na led ho dlouho nepustila zrádná borelióza. „Dá se říct, že jsem dnes začínal vlastně už potřetí. Tentokrát už to snad bude naposledy,“ svěřil se s přáním jednatřicetiletý hokejista.

Na ledě Benátek odehrál podle trenérů velmi povedený zápas, i když on sám se necítil zrovna nejlépe. „Pořád je to ještě takové rozkoukávání. Zkrátka jsem naskočil do rozjetého vlaku, takže nejdřív potřebuju potrénovat a získat herní praxi,“ uvedl Mareš.

Jeho nejlepší chvíle v utkání přišla necelých šest minut před koncem, kdy se podílel na čtvrté brance jihlavského týmu. „Byl tam odražený puk, který Petr Štrach dobře rozehrál a jeli jsme tři na dva. Podařilo se to sehrát tak, že z toho byl nakonec vítězný gól,“ usmíval se zkušený forvard.

Stejně jako Mareš zasáhl do hry po několikatýdenní přestávce také další uzdravený hráč Tomáš Hradecký. Ten se v prostřední části zapsal do listiny střelců. „Po druhé třetině jsme prohrávali o dva góly a v kabině jsme si řekli, že to musíme změnit. Hlavně, že se nesmíme nechat zbytečně vylučovat, protože při hře pěti proti pěti jsme byli lepší,“ prohlásil Hradecký.

A závěrečné dějství toho bylo jasným důkazem. Jihlava omezila fauly a třemi góly otočila výsledek ve svůj prospěch. Domů si vezla vítězství 4:3. „Přesvědčili jsme se, že máme sílu a pokud budeme hrát od začátku disciplinovaně, tak můžeme sbírat body častěji. I proti silnějším týmům,“ prohlásil třicetiletý hokejista, který hrál na ledě Středočechů s viditelnou chutí.

„To je pravda, měl jsem velkou chuť. Já už totiž těch zranění několik zažil, takže moc dobře vím, jak je ubíjející sedět doma, nebo v hledišti a jen se koukat,“ přiznal. „Pořád to tříslo sice ještě není stoprocentní, ale hrát už se s tím dá,“ přispěchal s ujištěním.