Tenhle mančaft ukázal, že má svoji sílu, tvrdí Totter

09.11.2008 / Eva Streichsbierová

Skoro to začíná vypadat, jako by se jihlavští hokejisté rozhodli svého soupeře nejprve uspat a pak mu ve třetí třetině zasadit pořádnou ránu. Už podruhé za sebou dokázala Dukla vyhrát zápas díky závěrečné dvacetiminutovce. V sobotu si přivezla z Benátek nad Jizerou tři body za vítězství 4:3. „Jsme moc rádi, že jsme uspěli venku, zvlášť po takovém obratu,“ svěřil se asistent hlavního kouče Aleš Totter.

První dvě třetiny nehrála Jihlava špatně, jenom se nechávala zbytečně vylučovat a soupeř z její nedisciplinovanosti těžil. Za čtyřicet minut vstřelily Benátky tři góly v přesilových hrách a vedly 3:1. „O přestávce před poslední částí jsme klukům řekli, že pokud přestanou s těmi hloupými fauly, které často pramenily z nepozornosti a lenosti, tak ten zápas ještě můžeme otočit,“ prozradil trenér.

A slova jihlavských koučů evidentně padla na úrodnou půdu. Dukla v poslední třetině zabrala a výsledkem byl dokonalý obrat. V rozmezí dvanácti minut nasázela ztuhlému soupeři tři góly a stejně jako ve středečním duelu s Porubou slavila cennou výhru. Věřím, že nám tyhle dva úspěchy pomůžou hlavně po psychické stránce. Tým má zdravé jádro, kluci makají, respektují všechno, co jim řekneme a já doufám, že nám to vydrží,“ prohlásil Totter.

Přestože jihlavští hokejisté v poslední třetině dominovali, prožili si i horké chvíle. Za stavu 3:3 si vzal totiž domácí kouč Haken oddechový čas a společně se svým týmem si naplánoval povedenou akci. Benátky vyhrály vhazování před vlastním gólmanem, jeden hráč okamžitě zamířil na střídačku, přičemž druhý skočil za jihlavskou obranou na led a dostal puk do jízdy. Sólový únik však brankář Dukly Milan Řehoř i za pomocí faulu jednoho ze svých spoluhráčů vyřešil.

„Vždycky v klíčových momentech předvede Řehy parádní zákrok. Tam se lámal chleba, do té doby jsme byli jasně lepší, náš čtvrtý gól visel ve vzduchu a on dokázal tým maximálně podržet,“ nešetřil chválou asistent hlavního kouče Bedřicha Ščerbana. „Pak jsme přežili přesilovku a hned vzápětí jsme z protiútoku dali rozhodující branku. V závěru byli někteří naši hráči hodně vytěžovaní, především beci, ale svoji práci zvládli na výbornou. Dělali přesně to, co jsme po nich chtěli,“ dodal.

Totter doplnil trenérský tým prvoligového A-mužstva začátkem týdne, kdy si ho jednatel klubu vytáhl od juniorky, která letos šlape skvěle. A zdá se, že vítězný duch se mu podařilo přenést i do prvního týmu. „Nechci mluvit v nějaké euforii, ale prostě jsem se přesvědčil, že síla v tomhle mančaftu je. Je spousta lidí, kteří by nejraději vyměnili půl kádru, ale já budu moc rád pracovat právě s těmahle hráčema. Nechci, aby někdo odešel,“ uvedl nový Ščerbanův asistent.