3:4
(2:0, 1:1, 0:3)

Dukla opět zabrala ve třetí třetině, otočila zápas a veze tři body

08.11.2008 / Mirek Ondra

Jihlavským hokejistům k vítězství na ledě Benátek nad Jizerou opět stačilo odehrát výbornou závěrečnou dvacetiminutovku. Ještě po dvou třetinách prohrávala Dukla 1:3 a nevypadalo to s ní vůbec dobře, pak se ale červenožlutí vzchopili, nasázeli svému soupeři tři branky a vezou tři body za výhru 4:3. O jihlavské trefy se tentokrát postarali navrátilec v sestavě Tomáš Hradecký, Oldřich Bakus, Jiří Man a vítězný gól zaznamenal tradiční střelec Daniel Hodek
08.11.2008 17:00, 1. liga ČR - 21. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Fikrt - Drábek, Cunik, Hrach, Derner, Lukáč, Pavlů, Kajínek - Havel, Musil, Jech, Bárta, Hruška, Procházka, Vantuch, Skořepa, Víšek, Nevyhoštěný, Kopic, Dušek
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Štrach, Ficenc, Lukačovič, Kašpar, Novák, Posmyk - Hradecký, Bakus, Hodek - Hanzal, Dolníček, rytnauer - Suk, Mareš, Man - Krupka, Balán, Pšurný
4
Branky a nahrávky: 6. Dušek (Vantuch, Drábek), 15. Havel (Procházka, Musil), 25. Víšek (Cunik) - 22. Hradecký, 43. Bakus (Rytnauer, Hodek), 48. Man (Pšurný, Balán), 55. Hodek (Mareš, Ficenc). Rozhodčí: Hribík - Padevět, Prchal. Vyloučení: 7:9, navíc Posmyk (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 693. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

Benátky vstoupily do zápasu aktivně a v polovině sedmé minuty dokázaly využít vyloučení jihlavského Hanzala. Řehoř neudržel puk ve výstroji a následně se v trmě vrmě před brankou nejlépe orientoval Antonín Dušek.

Domácí dokázali ubránit oslabení, ve vyložené šance minul Dolníček. Nováček prvoligové soutěže zvýšil na rozdíl dvou branek v patnácté minutě. Stanislav Procházka naznačil z levého kruhu střelu, vyslal však prudkou přihrávku na Michala Havla, který jen nastavil hůl a překonal na opačnou stranu branky sjíždějícího Řehoře.

V osmnácté minutě jel sám na brankáře Lukáš Krupka, jenž v Benátkách před dvěma lety hájil domácí barvy, Fikrt však jeho pokus vychytal.

Necelou minutu před koncem došlo k tvrdému střetu mezi domácím Dernerem a hrubě faulujícím Ondřejem Posmykem. Pro dukelského juniora skončil jeho první zápas v jihlavském "A" týmu trestem pěti minut plus do konce utkání, pro Dernera pak zraněním, které mu nedovolilo pokračovat v zápase.

Domácí nastoupili do druhé třetiny s dvoubrankovým náskokem a vyhlídkou necelých čtyř minut přesilové hry. Byli to ale paradoxně oni, kteří inkasovali. Po špatné nahrávce při založení útoku ukořistil puk Tomáš Hradecký a překonal Fikrta v domácí brance.

Klid na domácí hokejky vnesl gól na 3:1. Po skončené dvojnásobné výhodě, využil přesilovku 5 na 4 Jan Víšek. Benátecký forvard schoval svou jedovku za hráče a Řehoř viděl puk až na poslední chvíli. Asistenci si připsal Matěj Cunik.

V polovině utkání hrozil hostující Hanzal, jeho první vyloženou situaci řešil na poslední chvíli zablokováním hole Procházka, podruhé jeho projektyl jen těsně míjel levou tyč Fikrtovy branky.

Dvě minuty před druhou sirénou rozzvonil tyč jihlavské branky dělovkou Václav Drábek.

Ve druhé minutě závěrečné části zavelel k obratu svým třináctým gólem v sezóně Oldřich Bakus, když se v přesilové hře nejlépe orientoval v mele před Fikrtem. V čase 47:22 bylo srovnáno. Tři vteřiny po vypršeném trestu Václava Drábka prošla za záda Fikrta střela Jiřího Mana.

Zajímavá hokejová kulišárna byla k vidění v polovině třetí třetiny. Benátecký Hruška odjel střídat na úplně druhé straně hráčské lavice naskočil Dušek, čímž získal rozhodující náskok před posledním jihlavským hráčem. Následoval samostatný nájezd na brankáře Řehoře, z kterého vyšel vítězně golman Dukly.

V 55. minutě strhli definitivně vedení na svou stranu ve třetí třetině jasně lepé hrající hosté. Vítěznou branku si připsal Daniel Hodek.

Benátky zkusily ke konci y=apasu hru bez brankáře, ke kýženému efektu však nevedla. Zkaženou poslední třetinou se připravily o vítězství nad legendární Duklou.

Hosté si odvezli všechny tři body a v tablce se posunuli na osmé místo. Benátky se po plném bodovém zisku Kadaně propadly na předposlední místo.