V sobotu duel dvou nejvytíženějších brankářů první ligy

03.12.2010 / Pavel Zeman

Lákavé menu servíruje v sobotu od 17:30 Horácký zimní stadion. Fanoušci se mohou těšit na souboj dvou nejvytíženějších gólmanů první ligy. Olomoucký Štefan Žigárdy i jihlavský Milan Řehoř mají v kolonce počtu odchytaných utkání číslo 24. „Já už jsem na tu vytíženost zvyklý z předchozích sezon. Sil je dost, zatím nemám důvod střídat,“ tvrdí odhodlaně nezpochybnitelná jednička Dukly. Zápas 25. kola mezi Jihlavou a Olomoucí začíná tradičně v 17:30.

Že se jihlavský strážce svatyně nachází v dobrém rozpoložení prokázal po skončení pátečního tréninku. Žádost o krátký rozhovor přijal bez váhání a s úsměvem stihl popíchnout i svého spoluhráče. „Vidíš, Čagy, chtějí na rozhovor Milana, ne tebe,“ vypálil pobaveně na Tomáše Čachotského, který právě procházel kolem.

I díky skvělým brankářům se obě mužstva mohou chlubit nejlepší obranou v lize. „Máme dokonce nejmenší počet inkasovaných branek v celé lize, takže z tohoto pohledu můžeme být maximálně spokojeni,“ uznává Řehoř. Olomoucká Mora zatím inkasovala pouze 54 branek, jihlavská Dukla dokonce ještě o tři méně. „Tak já doufám, že góly tam budou padat jenom nám. Je ale pravda, že jak my, tak i Olomouc hrajeme poctivě odzadu,“ říká podle statistik pátý nejlepší brankář první ligy.

Duely s olomouckými Kohouty nabízejí většinou vyrovnanou partii. V minulé sezoně se oba soupeři střetli celkem sedmkrát a čtyřikrát se o vítězi muselo rozhodnout až v prodloužení. „S Olomoucí jsou to vždy vyrovnané zápasy. Mají kvalitní mančaft,“ nepodceňuje Řehoř sílu aktuálně sedmého celku tabulky.

Kromě marodky trápí jihlavský tým v posledních dnech i kruté, chladné počasí. „To počasí je hrozně únavný,“ přiznává Řehoř. „V zápase s Pískem tady byla celkem zima. Lidí nepřišlo tolik, takže zima byla o to větší,“ připomíná nepříjemnost středečního zápasu na Horáckém zimním stadionu a nepřímo tak posílá výzvu všem fanouškům Dukly, aby v sobotu dorazili v co nejhojnějším počtu a pomohli z ledového paláce udělat pořádně vřící kotel!

JIH - OLO 7:3 (3.2.2007) OLO - JIH 10:2 (28.1.2009)
Oldřich Bakus (17+16) Milan Ministr (7+11)
Oldřich Bakus(17) Petr Haluza (7)
Daniel Hodek (18) Milan Ministr (11)
Zkušený útočník Petr Polodna v krizi - ve 24 utkáních vstřelil jediný gól.
Od 8. kola ctí Olomouc venku zásadu "cikcakovky" - výhra, prohra, výhra, prohra... Nyní je na řadě výhra.
Štefan Žigárdy je miláčkem olomouckých tribun. Na FB má svou fanouškovskou stránku s 236 členy.