0:2
(0:0, 0:2, 0:0)

Jihlava nevstřelila Olomouci ani branku a prohrála

04.12.2010 / Pavel Zeman

Podle očekávání byl v sobotu na Horáckém zimním stadionu k vidění na branky chudý zápas. V rámci 25. kola změřila jihlavská Dukla síly s Olomoucí. Souboj dvou mužstev, která se mohou pyšnit nejlepšími defenzívami v lize skončil vítězstvím Olomouce v poměru 2:0.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
04.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Ficenc, Kaláb, Dobrovolný, Suchý, Malena, Šidlík – Hodek, Bakus, Čachotský – Padělek, Krupka, Protasenja - Hollý, Bezděk, Maliník - Zelený, Škumát
0

HC Olomouc

Žigárdy – Vyrůbalík, Bartoň, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Janáček, Lhotský – Šedivý, Ministr, Ondráček – Haluza, Domin, Kucharczyk – Černý, Brančík, Polodna - Pekr
2
Branky a nahrávky: 23. Polodna (Janáček, Brančík), 33. Polodna (Brančík). Rozhodčí: Lacina - Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1912. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Milovníci statistik potvrdí, že hubená výhra Olomouce se dala očekávat. Kohouti venku od 8.kola totiž pravidelně střídají vítězství a porážku. Po středeční prohře ve Znojmě, tak měla v sobotu následovat výhra na zimním stadionu v Jihlavě. A co se mělo stát, stalo se.

Dukla nastoupila do zápasu se značně zeštíhlenou sestavou, v níž nejcitelněji chyběli zranění Staněk s Jeslínkem. Do útoku se dokonce v určitých fázích zápasu musel postavit obránce Jan Zelený.

V neuvěřitelné zimě hráčům obou celků trvalo, než se dostali do správné provozní teploty. Jako první si šanci vypracovali domácí a hned z toho byla branka. Protasenja uplatnil důraz v brankovišti a napodruhé překonal ležícího Žigárdyho. Naneštěstí pro Jihlavské byla hra v tu dobu již přerušena, protože sudí Lacina ztratil přehled, o tom, kde je puk.

Do druhé části nastoupili Olomoučtí hokejisté velmi aktivně a odměnou jim byla první branka. Petr Polodna překonal nahozením Řehoře, který měl zakrytý výhled. Svým druhým zásahem v sezoně dostal svůj tým do vedení 1:0. Ve 28.minutě chybělo Jihlavským krapet štěstí. Oldřich Bakus zakončoval mezi Žigárdyho betony a kotouč se zastavil na brankové čáře. Dojíždějícímu Hodkovi chyběl krok, aby puk zasunul tam, kam se sluší a patří.

Nedali, dostali. Jihlavští hokejisté o pět minut později inkasovali další branku. Svižný pas Brančíka zpoza brány zužitkoval mezi kruhy stojící Petr Polodna - 0:2. A Kohouti byli na koni. Třetí branku mohli přidat při následné přesilovce 5 proti 3. Proti však byli dva nejzkušenější zadáci Dukly, Malena a Ficenc, které trenér Vlk nechal na ledě po celé oslabení.

Do třetí třetiny nastoupili Olomoučtí s jasným cílem. Poctivá obrana středního pásma. Domácí, podporováni téměř dvěma tisícovkami diváků, se nemohli proti kvalitně bránícímu soupeři prosadit. Tlak rostl, ale byl platonický. Hanáci už si vítězství 2:0 bez potíží pohlídali.

V zápasech olomouckých hokejistů zkrátka góly nepadají. V posledních 6 kolech jich padlo pouze 21, což je průměr 3,5 branek na zápas. Sobotní zápas na Horáckém zimním stadionu tuto statistiku jenom potvrdil.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce)
„Jsme spokojeni s výsledkem i s předvedenou hrou. Hráli jsme dobře z obrany a Duklu jsme nepustili skoro do žádné šance. Nemyslím si, že jsme přijeli jen bránit. Vždy je lepší mít to vyvážené – dostatek útočení i bránění. My máme v současné chvíli asi stejný problém jako Dukla. Nedáváme góly. Celkově jsme ale hráče po zápase chválili.“
Petr Vlk (trenér Jihlavy)
„Soupeř byl důraznější ve všech činnostech a šikovnější zejména při situacích, kdy se lámal chleba. Dobře hrál střední pásmo a co nejrychleji se vždy snažil dostat puk ze svého obranného pásma. V této fázi sezony nedáváme góly a kvůli tomu jsme dnes i prohráli.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie