Do Jihlavy se rád vracím, tvrdí Petr Haluza

04.12.2010 / Markéta Částková

Sedmadvacetiletý olomoucký útočník Petr Haluza patří k nejproduktivnějším hráčům svého týmu. Z dvaceti zápasů si připsal 13 bodů za sedm gólů a šest asistencí. Přestože z dnešního utkání mu žádný bod nepřibyl, i on pořádně potrápil jihlavského gólmana Řehoře.

Sympatický útočník Petr Haluza oblékal v minulé sezoně krátce dres jihlavské Dukly. Ve svých jednadvaceti utkáních pod vlajkou Jihlavy vstřelil devět gólů a na dalších šest přihrál. Dočkal se dokonce i hattricku proti rivalovi z Havlíčkova Brodu, čímž se stal miláčkem jihlavských ochozů. Do Jihlavy se rád vracím. Prožil jsme tady velice příjemné hostování,"říká Haluza, který dnes hájil barvy olomoucké Mory.

"Zápas se mi hodnotí velice dobře. Přijeli jsme do Jihlavy pro body, a ty si také odvážíme," usmíval se Haluza. První třetina byla sice hokejově vyrovnaná, ovšem od druhé měli navrch hosté. "Hráli jsme velice dobře odzadu, snažili jsme si nějakým způsobem uhlídat jihlavskou první lajnu, byli jsme velice silní na kotouči," taková taktika pomohla Moře k výhře nad Duklou. Do Jihlavy přijela také skupinka fanoušků z Olomouce. "Určitě je skvělé, že sem za námi fanoušci přijeli. Myslím, že dnes jak naši fanoušci, tak jihlavští předvedli své umění a vytvořili perfektní atmosféru," chválí hokejové nadšence Haluza.

Jako na houpačce. Tak sehrávají olomoučtí své venkovní zápasy. Výhra si podavá dveře s prohrou. Po dnešním vítězství by tedy v dalším zápase v Benátkách nad Jizerou nečekaly na Moru žádné body. "Doufám, že to tak nebude. Chceme pokračovat v jakési vítězné šňůře," tvrdí usměvavý forvard. "Chceme určitě získat další body, a jít v tabulce víš než jsme teď," říká závěrem.