Musíme jít štěstí více naproti, říká gólman Milan Řehoř

06.12.2010 / Markéta Částková

V mrazivém počasí, den před mikulášskou nadílkou, se střetli v jihlavském hokejovém chrámu domácí s olomouckou Morou. Utkání, kde se skóre rozhodlo v prostřední dvacetiminutovce, přihlíželo 1912 diváků. Domácí fanoušci však neměli důvod k radosti. Jejich týmu se nepovedlo ani jednou překonat suverénního Žigárdyho. "Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát", ví moc dobře jihlavská jednička Milan Řehoř.

Úvodní dějství utkání vypadalo na velice vyrovnaný zápas. Oba týmy bedlivě bránily své svatyně, gólmani Řehoř a Žigárdy předváděli parádní zákroky. Ani jeden z nich nedovolil soupeři proměnit šanci v gól, a tak třetina skončila vyrovnaně - 0:0.

Druhá část patřila bezpochybně hostům. Zkušený Petr Polodna si zapsal do gólových statistik hned 2 body, když nejprve ve 23. minutě využil přihrávku Janáčka, a o deset minut později pálil přesně z mezikruží - 0:2. A bylo vystaráno. Více gólů se hosté nedočkali. Domácí však nedokázali na vývoj zápasu zareagovat, a tak dvoubrankový náskok udržela Olomouc až do závěrečné sirény, čímž si připsala jistě cenné tři body.

"Myslím si, že Olomouc dneska chtěla vyhrát více než my. Šla za výhrou, a bohužel pro nás získala tři body," říká zklamaně Řehoř. Přitom Jihlavě se naskytlo hned několik početních výhod, ale ani tam recept na soupeře nenašla. "Měli jsme hodně přesilovek, bohužel jsme žádnou neproměnili, nedali jsme gól. Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát," ví Řehoř. Hosté sehráli dokonce téměř dvě minuty dlouhou dvojitou přesilovou hru, využít ji ale také nedokázali. "Při tom oslabení mě to naštěstí dobře trefilo," popisuje jednu z mála střel, které jihlavští obránci na svého gólmana pustili.

Domácí hráči se snažili ze všech sil, ale chyběla jim i trocha hokejového štěstí. "Chvílemi jsme měli opravdu smůlu. Hlavně v těch přesilovkách. Každý zápas chceme vyhrát, ale musíme jít tomu štěstí víc naproti, protože i štěstí je potřeba," má jasno strážce jihlavské brány Řehoř.

A jak vidí zápas, kdy se týmu moc nedaří gólman ze své branky? "Tohle moc neřeším. Je to hokejový život, kdy jednou jste dole, jednou nahoře," uzavírá hodnocení zápasu Milan Řehoř.