Musíme se zvednout před derby v Třebíči, říká útočník Adam Zeman

14.12.2010 / Zdeněk Drla

Chomutov, Ústí nad Labem, Dukla Jihlava, Beroun a Hradec Králové mají po 27. kole jistou první osmičku. Ve hře jsou stále tři volná místa, přičemž se o ně teoreticky mohou poprat všechny týmy kromě posledního Písku. V nadstavbové části po 30. kole se pak dvoukolově utkají ve skupinách mezi sebou právě týmy na prvním až osmém a devátém až šestnáctém místě.
Los osmadvacátého kola přisoudil Dukle Jihlava soupeře ze severu Čech. Na Horácký zimní stadion dorazí, pokud to počasí dovolí, hokejisté SK Kadaň. A právě Kadaň je jeden z horkých adeptů na jedno ze tří volných míst mezi nejlepšími osmi. Aktuálně je osmá s osmatřiceti body. Na svém kontě má stejný bodový zisk jako devátá Třebíč a desáté Vrchlabí.
Duel Dukly Jihlava s Kadaní začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 15. prosince v 17:30 hodin.

Hráči Dukly Jihlava by rádi navázali na dobrý výkon v sobotním utkání na ledě Litoměřic, kde urvali dva body za výhru po samostatných nájezdech, a napravit si reputaci doma. „Teď se nám doma moc nedařilo. Budeme chtít před domácími diváky vyhrát, věřím, že se nám to povede. V dalším kole nás čeká Třebíč, bude důležité, abychom si zvedli seběvědomí, abychom se zvedli celkově," má jasno útočník Adam Zeman. „Musíme začít dobře odzadu, vycházet z dobré obrany a nějaký brejk nebo šanci hned na začátku proměnit, abychom mohli hrát víc v klidu," hledá recept na úspěch další útočník Anatolij Protasenja.

Středeční duel s Kadaní bude tak trochu krokem do neznáma pro dvojici mladých útočníků z Vítkovic, kteří formou střídavého startu ze severomoravského klubu vypomáhají Dukle Jihlava. Roman Maliník a Lukáš Kucsera shodně tvrdí, že pro ně jde o "exotického" soupeře. „S Kadaní jsme se opravdu ještě nepotkali. Oni hrají pořád první ligu. Budeme proti nim hrát poprvé," říká dvacetiltý Roman Maliník, který se na prvoligový zápas těší. „Hraje za ně Tomáš Bursík, náš bývalý spoluhráč. O to to bude zajímavější," nachází alespoň jeden styčný bod mladý forvard. „O Kadani nevím vůbec nic, nikdy jsme proti nim nehráli. Ale zítra na poradě se určitě něco dozvíme," doplňuje svého kolegu Lukáš Kucsera.

Zápasy 28. kola - středa 5. prosince:

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
Orli Znojmo - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
KLH Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Olomouc - HC Tábor (18:00)
IHC KOMTERM Písek - HC Chrudim (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Berounští Medvědi (18:00)
HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Minulý vzájemný zápas - 13. kolo:

SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 1:2
Branky a nahrávky: 50. Eiselt (Charousek, Balázs) - 16. Bakus (Čachotský, Malena), 26. Bezděk (Mareš). Rozhodčí: Horák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2. Třetiny: 0:1, 0:1, 1:0