Byla to výzva, komentuje Bezděk přesun do prvního útoku

16.12.2010 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté dostali ve 28. kole nelehký úkol: Porazit disciplinovaně bránící Kadaň a zvednout si tak sebevědomí před sobotním derby s Třebíčí. Vzhledem k tomu, že vstřelené branky se ve vzájemných zápasech s „farmou“ Chomutova většinou dají spočítat na prstech jedné ruky, nečekal se strhující střelecký koncert. Oba týmy byly podle předpokladů od první minuty naladěny na defenzivní strunu. „Dá se říct, že Kadaň nás ničím nepřekvapila. Měli jsme dát hned na začátku utkání rychlý gól, ale bohužel se nám to nepodařilo,“ klopí oči k zemi Libor Bezděk.

Dvaadvacetiletý útočník jihlavské Dukly doposud neprocházel příliš produktivním obdobím. To se možná změnilo středečním utkáním s Kadaní, ve kterém se dokázal střelecky prosadit. Důležitým impulsem, který vlil Bezděkovi krev do žil, byl pravděpodobně přesun do prvního útoku k Bakusovi s Čachotským. „Byla to výzva. Dlouho jsem se trápil, jak herně, tak i střelecky,“ povzdechne si.

V předešlých 27 zápasech přesně zamířil pouze třikrát. Jednou právě na ledě černokabátníků. O měsíc a půl později si znovu gólově smlsnul na stejném soupeři. „Bavili jsme se o tom s klukama v kabině, že to přišlo zase proti Kadani. Minule jsem se taky trefil,“ připomíná svou branku ze 13.kola, kterou zajistil v Kadani jihlavským hokejistům vítězství 2:1.

Po první dvacetiminutovce středečního klání odcházeli do kabin zásluhou přesné mušky Eiselta v lepším rozpoložení hosté. „Dostali jsme góla, prohrávali jsme 0:1 a určitě to nic příjemného nebylo,“ uznává mladý forvard. Protože výkon jihlavských hráčů v první části hry měl k ideálu daleko, došlo o přestávce v kabině na ostřejší slova: „Trenéři nám o přestávce něco řekli. Naštěstí jsme se potom zvedli a začali hrát.“

Větší aktivita domácích hokejistů vyústila v zasloužené vyrovnání. Dukla se dočkala necelé dvě minuty před koncem druhého dějství. A gól do šatny mužstvo zkrátka a dobře nabudí. Ve třetí třetině už to byla ta Dukla, kterou byli jihlavští fanoušci zvyklí vídávat v úvodních duelech letošního ročníku. Sebevědomá, aktivní a hlavně - produktivní. Díky brankám Krupky, Bezděka a Dobrovolného vyhrála závěrečné dějství jednoznačně 3:0, a po porážce s Olomoucí a Chrudimí tak zastavila rozjíždějící se trend v podobě exportu bodů z Horáckého zimního stadionu. „Jsem rád, že jsme nakonec vyhráli,“ oddechl si Bezděk.

Jihlavští hokejisté potvrdili roli favoritů a utkání dovedli do vítězného konce. V tabulce první ligy uhájili díky zisku tří bodů třetí místo, na něhož se nebezpečné dotírá rozjetý Hradec Králové. Naopak Kadaň si v napínavé bitvě o osmou příčku o jeden stupínek pohoršila. Na devátou pozici ji odsunulo vítězstvím nad Třebíčí Znojmo.