4:1
(0:1, 1:0, 3:0)

Dukla zlomila odpor Kadaně až v závěrečné třetině

15.12.2010 / Libor Kucza

Proti nepříjemnému soupeři z Kadaně chtěla Dukla zvítězit a upevnit si postavení na předních příčkách prvoligové tabulky. Vstup do utkání však vyšel lépe hostům, když se ujali vedení po brance Václava Eiselta. Dukla však nesložila zbraně a ve druhém dějství vyrovnal Tomáš Čachotský. Závěrečná dvacetiminutovka už byla v režii jihlavských. Další přesné zásahy přidali Lukáš Krupka, Libor Bezděk a Jiří Dobrovolný. Jihlava tak zaslouženě zvítězila v poměru 4:1.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
15.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Zelený - Bezděk, Bakus, Čachotský - Kucsera, Padělek, Pitule - Maliník, Krupka, Protasenja - Hollý, Zeman, Škumát
4

SK Trhači Kadaň

Hylák - Schmidt, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Révay, Zmeškal - Eiselt, Mikšovic, Novák - Rohan, Boušek, Charousek - Mikula, Balázs, Stoklasa - Tsyganov, Kadlec, Bečvář - Mašek
1
Branky a nahrávky: 39. Čachotský (Bezděk, Bakus), 53. Krupka (Pitule), 57. Bezděk (Bakus, Čachotský), 60. Dobrovolný (Krupka, Čachotský) - 7. Eiselt (Novák, Charousek). Rozhodčí: Vampola - Klein, Skopal. Vyloučení: 2:6, navíc Novák (KAD) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 986. Střely na branku: 40:35. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Úvod dnešního klání měl výrazně slavnostní nádech. Jihlavský kapitán a patriot Oldřich Bakus se dočkal již svého 500. utkání v červenožlutém dresu. Od generálního manažera Bedřicha Ščerbana obdržel plaketu a dres, ve kterém začínal před deseti lety jihlavskou misi.

Jihlavští hokejisté započali svůj hon za dalšími třemi prvoligovými body velmi aktivně. Bruslili, všude byli dříve, celkově působili kompaktnějším dojmem, než hostující celek z Kadaně. Bohužel to byli právě hosté, kteří udeřili jako první. Po výrazné minele domácích obránců se ke kotouči dostal Václav Eiselt, který se již mýlit skutečně nemohl – 0:1. Po vstřelené brance, jakoby oba celky zamrzly. Hrálo se převážně ve středním pásmu, tudíž se šancí rodilo velmi poskrovnu. Na výsledku první třetiny se již nic nezměnilo, a tak se odcházelo do vyhřátých kabin za stavu 0:1.

Ve stejném gardu pokračovalo také druhé dějství. Vázla kombinace, hráči si nedali přesnou přihrávku. Předváděný hokej se místy skutečně nepodobal druhé nejvyšší soutěži v České republice. Ve 32. minutě byl vyloučen hostující Jan Zmeškal. Paradoxně to byla výhoda pro kadaňské. Nejen že se bez problémů ubránili, ale mohli také skórovat. Do přečíslení 2 na 1 se dostali Václav Eiselt a Stanislav Mikšovic. Řehoř však svůj tým podržel. Domácí v čase 38:04 konečně prolomili prokletí přesilových her. Kotouč do sítě doslova protlačil Tomáš Čachotský – 1:1. Na světelnou tabuli se po 40 minutách hry koukalo rozhodně příjemněji.

Třetí dvacetiminutovka přinesla poněkud jinou Duklu. Už ve 42. minutě postupoval na Hyláka sám Roman Maliník, který bohužel neuspěl. Ve 46. minutě si mohl svůj 500. zápas okořenit Oldřich Bakus. Také ovšem ztroskotal na hostujícím brankáři. Tvrdou srážku takřka „po americku“ utrpěl Lukáš Krupka. Náplastí mu byla branka, kterou v čase 52:07 vsítil – 2:1. Po necelýh pěti minutách se skóre měnilo znovu. Libor Bezděk si pohrál s hostujícím gólmanem a zasunul k levé tyčce – 3:1. Hráčům hostí již nepomohl ani oddechový čas, 6 vteřin před koncem pečetil do prázdné branky výsledek Jiří Dobrovolný – 4:1.

Jihlavští hokejisté si připsali na svůj prvoligový účet další 3 velmi cenné body. Kadaň nebyla na promrzlém Horáckém zimním stadionu rozhodně lehkým soupeřem. Dukla tedy stále zůstává v kontaktu s absolutním špičkou prvoligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Kadaně): Nám se podařilo vyhrát první třetinu. Bohužel v té druhé třetině jsme měli několik příležitostí, které jsme neproměnili. To se naopak povedlo Jihlavě, která vyrovnala na 1:1. Ve třetí třetině nám už odskočila na 2 góly. S tím už bylo těžké něco udělat, takže si bohužel žádné body neodvážíme.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): My jsme věděli, že přijede kvalitní soupeř, mají spoustu dobrých hráčů, a to také prokazovali. Měli jsme v defenzivě nepořádek, z toho také pramenil gól, který jsme obdrželi. Postupem času se se to otočilo, vnutili jsme se do hry. Ve třetí třetině jsme už nějaké branky dali a zápas vyhráli. Bylo to ale těžké utkání.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava