Další derby Vysočiny je tady! Přijíždějí Rebelové

19.12.2010 / Zdeněk Drla

Pro poslední zápas před vánočními svátky si fanoušci Dukly Jihlava nemohli přát atraktivnějšího soupeře. Los 30. kola první ligy přisoudil červenožlutým rivala ze sousedního města. Na Horácký zimní stadion přijíždějí Rebelové z Havlíčkova Brodu. Duel jistých účastníků lepší osmičky v druhé části soutěže začíná v pondělí 20. prosince v 17:30 hodin.

Základní část prvoligových bojů vyvrcholí pondělním 30. kolem. Poté se šestnáctičlenná tabulka rozdělí na dvě poloviny. Ve druhé části soutěže se spolu utkají ve skupinách týmy na prvním až osmém a devátém až šestnáctém místě. A právě účast v "lepší" osmičce už mají Dukla i Rebelové jistou. Havlíčkobrodští hokejisté si ji zajistili získáním jednoho bodu ze sobotního utkání se Znojmem. V pondělním duelu tak půjde hlavně o prestiž a lepší postavení v tabulce pro další boje v nadstavbové skupině. Ve skupině prvních osmi celků se bude hrát především o první čtyři místa, která zaručí volno při předkole play-off. Týmy na pátém až osmém místě se poté střetnou v předkole se čtyřmi nejlepšími z druhé skupiny o čtyři zbývající místa ve čtvrtfinále.

Sedm týmů má jistotu první skupiny. Zbývá poslední osmé volné místo. O něj se perou hned čtyři zájemci. Prozatím ho ale okupuje Znojmo s dvaačtyřiceti body. O bod méně mají na svém kontě devátá Kadaň, desátá Třebíč a jedenácté Vrchlabí.

Dukla už má jistotu, že po základní části skončí nejhůře čtvrtá, což jí dává výhodu domácího prostředí v prvním zápase druhé části, kdy týmy na prvním až čtvrtém místě hrají 31. kolo v pondělí 27. prosince doma. Při určité konstelaci by se mohlo po týdnu derby Vysočiny opakovat. Ale nepředbíhejme. Rozuzlení zapeklité tajenky bude známo až v pondělí večer.

Ohlédnutí za minulým zápasem

Dukla má Havlíčkovu Brodu co vracet. Právě Rebelové v 15. kole před vyprodanou Kotlinou ukončili jihlavskou vítěznou sedmizápasovou šňůru a pomohli tak sesadit tým kapitána Oldřicha Bakuse z nejvyšší příčky tabulky. Dukla prohrála před 3950 diváky 1:3. Jedinou gólovou radost početným příznivcům celku z krajského města Vysočiny, kterých do brodského stánku zavítalo odhadem na 1500, udělal ve druhé třetině Michal Jeslínek.

O náboj derby je tedy postaráno. Přijďte podpořit své barvy a vytvořit tak opět parádní bouřlivou kulisu, která ke každému takovému zápasu patří.

15. kolo: HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 3:1
Branky a nahrávky: 24. Meidl (Voj. Němec), 32. Třetina (Voj. Němec), 56. Kempný (Voj. Němec, Třetina) - 26. Jeslínek. Vyloučení: 4:6.Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Úlehla - Paděvět, Čížek. Diváci: 3950. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

30. kolo - 20. prosince 2010

HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod
Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi
KLH Chomutov - HC VCES Hradec Králové
HC Tábor - HC Chrudim
HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice
IHC KOMTERM Písek - SK Kadaň
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vrchlabí