1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Dukla vyválčila v derby vítězství 1:0

20.12.2010 / Libor Kucza

Třicáté kolo první ligy nabídlo divákům, kteří v hojném počtu zavítali na Horácký zimní stadion, vynikající hokejové menu. Jihlavská Dukla vyzvala na souboj rivala z Havlíčkova Brodu. Zásluhou Čachotského se dostala ve 4.minutě do vedení 1:0, které udržela až do závěrečného hvizdu. Zaslouženě si tak připsala do tabulky 3 body za výhru nad brodskými Rebely.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
20.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Suchý, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Kaláb - Zeman, Bakus, Čachotský - Pitule, Padělek, Krupka - Maliník, Kucsera, Jeslínek - Škumát, Hollý, Bezděk
1

HC Rebel Havlíčkův Brod

Suchan - Morava, Sova, Vošmik, Kempný, Soldán, Pavlík - Němec, Třetina, Meidl - Rytnauer, Knotek, Zohorna - Zábranský, Stromko, Švaňhal - Blažek, Fiedler, Milfait
0
Branky a nahrávky: 4. Čachotský (Bakus, Zeman). Rozhodčí: Jebavý - Kreuzer, Rittich. Vyloučení: 7:9, navíc Malena (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3663. Střely na branku: 28:41. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Ještě před začátkem klání samotného předvedli domácí fanoušci svou kreativitu. Téměř po celé délce ochozu, na němž sídlí kotel domácích fandů zvedli nad hlavu červené a žluté čtvrtky. Byl to skutečně parádní pohled.

Do utkání vstoupila aktivněji domácí Dukla. Hráči bruslili, bojovali, všude byli dříve. Z jejich velmi dobrého herního projevu pramenila první vstřelená branka, která padla v čase 3:42. Oldřich Bakus se vytasil s geniální přihrávkou, tou našel před bránou osamoceného Tomáše Čachotského, kterému stačilo pouze dobře zamířit. To se mu také povedlo – 1:0. Jihlavské hokejisty tento gól ještě více nabudil, po ledě létali jako utržení ze řetězu, uplatňovali tvrdý zámořský styl. Zejména se činil Jiří Suchý, který během 10 vteřin doslova „sundal“ dva protihráče. V 8 minutě předvedl parádní věc opět Tomáš Čachotský, který si brilantně pohrál s třemi hostujícími hráči, poslal přihrávku na najíždějícího Malenu. Ten si krásně obhodil gólmana hostí. Proti však byla tyčka havlíčkobrodské svatyně. V následujících minutách se hra více vyrovnala. Neměné zůstalo i skóre, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Druhá dvacetiminutovka se do červenožluta zbarvila mnohem více. První velkou příležitost měl v 26. minutě kdo jiný, než Tomáš Čachotský, před kterým zela prázdná branka. Ani natřikrát se mu však skákající kotouč do sítě dorazit nepodařilo. Ke druhé brance v síti hostí chybělo opravdu velmi málo. Světlou chvilku si hosté vybrali o minutu později, kdy uháněli v přečíslení 2 na 1 směr jihlavská brána. Řehoř se parádně položil, tudíž Rytnauer neměl vůbec žádnou šanci. V minutě půlící utkání nastal opět obrovský závar před havlíčkobrodskou brankou. Kotouč však ne a ne doklouzat za čáru. Lví podíl na tom měl také hostující brankář Jaroslav Suchan. Ve druhé části už byla převaha Dukly zjevná. Gólově jí ovšem nepodložila.

Při probíhající 45. minutě projela Horáckým zimním stadionem vlna nepochopení. Rostislav Malena zcela čistě atakoval hráče hostí, za což si vysloužil trest 5 minut + do konce utkání. Na nesmyslnosti situaci přidal fakt, že sudí nechal utkání volný průběh a hity, někdy i daleko většího kalibru nechával bez povšimnutí. Hosté však s přesilovkou nenaložili podle svých představ. Značně si jí také zkrátili, když byli ve 48. minutě současně vyloučeni dva hráči hostí. Výhoda jednoho muže v poli se rázem přelila na stranu druhou. V přesilových hrách dnes zrovna nezářil ani jeden z týmů, přestože byly kolikrát velmi dobře sehrány. Příkladem mluvícím za vše bylo přečíslení hostí 3 na 2, kdy domácí zachránila od vyrovnání pouze tyč. Před početnou kulisou se nenechali zahanbit ani domácí, kteří uháněli dokonce v přečíslení 4 na 1. Jiří Suchý situaci ovšem nevyřešil zrovna ideálně. Hned v zápetí si pošramocenou reputaci napravil, když rybičkou skvěle vypíchl kotouč hostujícímu forvardovi. Po „divadle,“ které předvedl hostující kouč Petr Novák se hosté pokusili o hru bez brankáře. Ani ta jim k vyrovnání nepomohla, a tak utkání skončilo spíše fotbalovým výsledkem 1:0 pro domácí.

Na Horáckém zimním stadionu bylo k vidění skutečně pohledné utkání. Ochozy skandovaly, mezi hráči to vřelo. Přestože zápas skončil takto hubeným výsledkem, hra tomu vůbec nenapovídala. Oba celky několikrát dokonce nastřelili tyčku. Obrovské uznání si dnes zaslouží gólmani obou celků. Milan Řehoř zachytal již tradičně skvěle. Jaroslav Suchan zřejmě zavzpomínal na svá nejlepší léta, která strávil právě zde na Horáckém zimním stadionu. Vyostřená byla situace i mezi fanoušky. Zkrátka a dobře derby, jak se sluší a patří. Každý, kdo se přišel na derby Vysočiny podívat, rozhodně nemohl litovat.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Havlíčkova Brodu): "Zápas se divákům musel líbit, hrálo se nahoru dolů. Stejně tak se musel líbit rozhodčímu. Chtěl bych také poděkovat všem hráčům. Bohužel nepadlo moc gólů. Buď jsou špatní střelci, nebo výborní brankáři. Každopádně bych chtěl pogratulovat Jihlavě ke 3 bodům."

Petr Vlk (trenér Jihlavy): "Utkání bylo stejné, jako každé derby. Bylo hlavně o důrazu a bojovnosti. Hokejové věci tam také byly, ale ty víceméně mařila bojovnost hráčů. Bylo to velmi důrazné utkání."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava