Jsou to pro nás velmi cenné body, říká střelec jediného gólu zápasu Tomáš Čachotský

21.12.2010 / Markéta Částková

Vánoční čas je časem klidu a míru. Na to však při pondělním derby Vysočiny všichni zapomněli, a sešli se v zimním královstí, které při množství sněhu připomínal Horácký zimní stadion, aby poznali vítěze klání mezi Jihlavou a sokem z Havlíčkova Brodu. Majitelem tří získaných bodů se stali domácí, když jedinou branku zápasu střelil ve čtvrté minutě Tomáš Čachotský.

Každé derby je velice napjaté a vyhrocené. Nebylo tomu jinak ani dnes. Domácí Dukla zkřížila své hole s brodskými Rebely, a nikdo, kromě trenéra Nováka alias Santa Clause, si ani nevzpomněl, že se blíží Vánoce.

Ostrý hvizd rozhodčího Jebavého zahájil šedesátiminutový boj. Do toho nejvíce zasáhl ve čtvrté minutě jihlavský Tomáš Čachotský, který tváří v tvář překonal gólmana Suchana, a Jihlava se dostala do vedení - 1:0. Více gólů však v utkání nemělo padnout, a tak se sice diváci museli spokojit s chudou výhrou Jihlavy, zato s tvrdým a rychlým hokejem, který byl k vidění. "Byl to hodně těžký zápas. Nedařilo se nám tak jak mělo, takže nebylo snadné to takhle uplácat,"říká útočník Tomáš Čachotský. Hosté se snažili na vzešlou situaci reagovat, což se také podepsalo na jejich herním projevu. "Druhou část první třetiny byl Brod bezpochybně lepší. Lépe bruslil, byl aktivnější, živější. My jsme působili více upracovaně" rekapituluje jihlavská devadesátka.

Pak přišly dvě třetiny velice vyrovnaného hokeje. Žádný z týmů neudělal chybu, kterou by mohl soupeř potrestat. Obzvláště je však třeba vyzvednou výkon jihlavského brankáře Milana Řehoře, který svými perfektními zákroky několikrát podržel svůj tým. Čaroval nejen v bráně, ale dokonce pomohl i svým obráncům v poli. "Řehy se dneska vytáhl. Velká část dnešního úspěchu patří právě jemu,"chválí svého gólmana Čachotský. S ubývajícími minutami přímo úměrně narůstal tlak nejen na ledě, ale také mezi fanoušky. Zvláště vyloučení domácího Rostislava Maleny vyvolalo silnou vlnu emocí. Dokonce takovou, že se našli i fanoušci, kteří začali házet předměty, které rozhodně nepatří na hlavy časoměřičů, kde skončili.

Každý boj má svého vítěze. Tím dnešním se stali domácí hokejisté, a nadělili tak svým fanouškům cenné vítězství nad těžkým soupeřem. "Jsou to hodně cenné body,"potvrzuje Čachotský. Třicáté kolo, které dnes hokejisté první ligy odehráli, uzavřelo první kapitolu základní části. Klidu Vánoc si však hráči příliš neužijí. "Nějaká únava určitě je, ale všechny týmy jsou na tom stejně. U nás je to hlavně tím, že jsme prošli obdobím, kdy se nám tolik nedařilo. Když se daří, únava není tolik znát," ví Čachotský. "Zítra máme trénink. Pak tři nebo čtyři dny volno, a zase začínáme. V pondělí už je další zápas,"vysvětluje miláček jihlavských ochozů. "Čekají nás kvalitní soupeři a my máme rozhodně o co hrát. Když se dostaneme do první čtyřky, můžeme našetřit nějaké síly,"přemýšlí jihlavský forvard. "Doufám, že bude chodit zase tolik lidí, jako třeba dnes. To je super. A lidem by se ten hokej mohl líbit, bude to mít náboj," doufá Čachotský.