7:3? Po čtvrtém gólu jsem to přestal počítat, smál se gólman Marek Benda

12.01.2011 / Markéta Částková

Rozjetá prvoligová sezóna servíruje jeden zápas za druhým. A že jde už opravdu o hodně, není třeba zdůrazňovat. Jen několik málo zápasů zbývá do konce nadstavbové části, a nejen jihlavským hokejistům jde o co nejlepší umístění. První čtyři týmy si ušetří předkolo play off, a budou mít čas na regeneraci. "Je však třeba hrát zápas od zápasu a podávat co nejlepší výkony,"říká Marek Benda, který při středečním souboji mezi Duklou a Hradcem Králové vychytal Jihlavě vážené tři body.
"Začátek zápasu byl hodně špatný. Hradec měl několik šancí, a než jsme se nadáli, hosté vedli 2:0,"popisuje černý začátek Jihlavy gólman Benda. Na stadionu panovala pochmurná atmosféra, na ledě byla znát nervozita. Nic však není předem ztracené a dvougólová ztráta nic neznamená. Po představení Aleše Padělka, které neskončilo jinak než gólem, se odcházelo do šaten jen s gólovým mankem.

"Prohrávali jsme 2:0, pak ale přišel nádherný gól Aleše. Byl to gól do šatny, a v kabině bylo vidět jak tým ohromně žije. Kluci si začali věřit, a to se pak projevilo i na ledě,"popisuje Marek gólový start jihlavských borců. Druhá dvacetiminutovka začala pro domácí parádně. Necelou minutu po úvodním buly kapitán Oldřich Bakus vyrovnal stav na světelné tabuli, a začínalo se od nuly. O tři minuty později rozvlnil síť hostů Lukáš Krupka, a Jihlava šla do vedení. O to ji ve 35.minutě připravil hostující Jaroslav Roubík. "Střela mi šla nad hlavu. Bylo nepříjemný, že hráč vyjel zpoza brány, před kterou stál jiný hráč, takže jsem byl dole, kdyby mu před bránu nahrál a střela šla po ledě. Jenže on sám zakončil a já byl v takovém postoji, že střela byla těžko chytatelná,"vysvětluje jednadvacetiletý gólman, který si v zápase připsal 38 zásahů. A bylo opět srovnáno - 3:3.

Za takového stavu se nastoupilo k poslední části zápasu. V té však hosté moc příležitostí nedostali. Domácí prahli po výhře, když si chtěli napravit reputaci z předešlých zápasů. "Všichni chtěli hrozně moc vyhrát. Bylo to cítit v duchu celého týmu," tvrdí Marek Benda. Když se chce, všechno jde, říká jedno staré pořekadlo. A to se při duelu HC Dukla Jihlava versus HC VCES Hradec Králové také potvrdilo. Obrat o stoosmdesát stupňů předvedli červenožlutí hokejisté, když otočili zápas a soupeři nasázeli plný ranec gólů. Trefil se Maliník, Jeslínek, Čachotský, který si tak dal malý dárek ke svým devětadvacátým narozeninám, i Daniel Hodek, jenž se poslední dobou příliš gólově neprosazoval. "Dneska dali gól všechny pětky, takže jsme spokojeni. Je tady vidět ta změna a zlepšení oproti posledním zápasům,"nechal se slyšet asistent trenéra Patrik Augusta. "Kolik že to skončilo? 7:3? Já jsem to po tom čtvrtém gólu přestal počítat,"smál se spokojený Marek Benda. "Jen jsem myslel na to, že já už nesmím gól pustit,"dodal ještě.

"Dnešní zápas byl důležitý. Také nás před ním nechali trenéři v klidu. Každý z nás si musel porovnat myšlenky v hlavě, abychom se pořádně sjednotili a předvedli parádní výkon jako tým, jako kolektiv," prozrazuje brankář zvaný Bendič. "To nejjednodušší co můžete udělat, je hráče podusit. My jsme jim dali prostor, klid, aby si to v hlavách srovnali, a přineslo to úspěch,"říká spokojený Patrik Augusta.