Hranice sta gólů překonána! Šťastným střelcem je Roman Maliník

13.01.2011 / Markéta Částková

Čtyři. Přesně takový počet branek zbývalo vstřelit jihlavským hokejistům, aby se dostali na hranici sta vtřelených gólů. Na začátku utkání Jihlava versus Hradec Králové si však málokdo myslel, že by mohla být právě tato hranice překonána. Stačilo přesně čtyřikrát pokořit soupeřova brankáře a jubilejní gól by byl na světě. A to se povedlo. Úspěšným střelcem se stal teprve dvacetiletý útočník Roman Maliník.

Roman přišel vyztužit útočné řady Dukly z extraligových Vítkovic na začátku prosince. Už od pohledu šikovný centr se však nemohl gólově prosadit. Své první branky se dočkal až v třináctém odehraném zápase. Romanův první gól v dresu Dukly byl zároveň stým gólem, kterým Jihlava překonala soupeře.

„Tenhle gól mě bude stát asi hodně. Můj to byl první, Jihlavy stý a navíc dnešní vítězný," přemýšlel Roman Maliník bezprostředně po středečním zápase. „Ale ať to stojí, co to stojí, takový je hokejový život, a za všechno se platí," vtipkoval. „Lukáš Kucsera, můj kolega z Vítkovic se mi hned na ledě smál, že mě to přijde draho. A pak v kabině všem připomněl, že to byl vítězný gól utkání. Takový je to kamarád," uculoval se spokojený útočník.

„Tomáš Kaláb hrál na mě, puk chytil jejich obránce a nahrával přeze mě. Já jsem jeho střelu zachytil a střílel. Gól padl až z dorážky," popisuje svůj významný gól mladý útočník, který si na památku schoval puk.

Roman dostal jihlavský tým do vedení, když po jeho střele na světelné tabuli svítilo skóre 4:3. Svůj náskok však chtěli domácí hokejisté zvýšit, a tak po šedesáti minutách odcházeli hradečtí hokejisté z ledu se sklopenými hlavami, když je Jihlava rozdrtila vysokým rozdílem 7:3. Tak jednoznačně, jak zápas skončil, však ze začátku nevypadal. „Po první nepovedené třetině jsme si s klukama řekli, že se musíme zvednout a zápas otočit. To se povedlo. Od druhé třetiny jsme si to skvěle užívali, a doufejme, že i divákům se hra líbila. Podle mě to byl velice atraktivní hokej," tvrdí Roman Maliník. „Důležité je, aby tým vyhrával a předváděl stabilní výkony. Snad se nám podaří v příštím zápase navázat na povedený výkon z tohoto utkání," přeje si jihlavský nováček.