7:3
(1:2, 2:1, 4:0)

Dukla otočila utkání proti Hradci Králové

12.01.2011 / Luboš Jaroš

Klopýtnutí proti Orlům ze Znojma chtěla Dukla odčinit v zápase proti Hradci Králové. Vstup do utkání byl však na ručník, hosté dvakrát skórovali a s Jihlavou to vypadalo bledě. Jenže domácí lodivod Vlk svoje ovečky řádně nabudil a ti po brankách Aleše Padělka, Oldřicha Bakuse a Lukáše Krupky utkání otočili. Hosté ještě stačili vyrovnat, to už však bylo vše. Brankostroj domácích pokračoval, zářezy na hokejce si mohli udělat Roman Maliník, Michal Jeslínek, Tomáš Čachotský a Daniel Hodek. Dukla tak zaslouženě smetla Hradec Králové 7:3.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
12.01.2011 17:30, 1. liga ČR - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Ficenc, Kaláb, Malena, Šidlík, Staněk, Dobrovolný, Suchý - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Maliník, Kucsera - Sojčík, Padělek, Bezděk - Škumát, Man, Krupka
7

Hradec Králové

Luňák - Hendrich, Čáp, Křetínský, Horák, Červený, Chmelíř, Klement - Budínský, Koudelka, Volráb - Kubica, Roubík, Čermák - J. Hruška, Moskal, Kadlec - Šejnoha, O. Hruška
3
Branky a nahrávky: 19. Padělek (Sojčík, Bezděk), 21. Bakus (Čachotský), 24. Krupka (Kaláb), 42. Maliník (Kaláb), 48. Jeslínek (Kucsera), 49. Čachotský (Hodek, Malena), 56. Hodek (Bakus, Čachotský) - 9. Roubík (Čermák, Křetínský), 10. Šejnoha (Roubík, O. Hruška), 35. Roubík (Kubica, Čermák). Rozhodčí: Smitka - Reich, Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Moskal (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1526. Střely na branku: 46:38. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 7:3.

Průběh utkání

Velmi důležité utkání o první čtyřku zaručující odpočinek v předkole play-off se odehrálo na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.

Vstup do utkání patřil Hradci Králové. Nejprve hosté využili přesilovou hru, po přihrávce Čermáka překonal Bendu nadvakrát Jaroslav Roubík, 0:1. V zápětí hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl. Opět přesně nahrával Roubík, tentokráte však zakončoval Jan Šejnoha, 0:2. Dukla byla v tu chvíli na ručník, hosté se tlačili dopředu, Benda však odolával. Jihlava se snížení skóre dočkala v závěru prvního dějství, kdy Sojčík přihrál Aleši Padělkovi, který z pozice levého kruhu napřáhl a trefil svoje oblíbené místo – nad vyrážečku Luňáka, 1:2.

O přestávce lodivod domácího týmu Vlk zřejmě zvolil správnou řeč, protože po minutě bylo vyrovnáno. Čachotský zavezl kotouč do útočného pásma, poslal puk na volného Oldřicha Bakuse, který trefil horní polovinu branky, 2:2. Ve 24. minutě už Jihlava vedla, Lukáš Krupka elegantní stahovačkou obešel hostujícího obránce a s dávkou štěstí překonal nadvakrát Luňáka, 3:2. Jihlava začala dominovat utkání, od pohromy však hosty držel výborně chytající Luňák, který se vytáhl ve 35. minutě proti Čachotskému, jehož z rohu vyslal do šance Bakus.

Hosté však přeci jen vyrovnat dokázali, Jaroslav Roubík vykroužil s pukem zpoza branky a ačkoli měl na zádech pověšeného bránícího Ficence, dokázal puk poslat přesně k tyči, 3:3. Odpovědět se pokoušel Bakus, který se rychlým výpadem zpoza branky pokusil nachytat Luňáka. Hostující brankář si dokázal poradit i s dorážkou Čachotského, proti které se stačil včas přemístit.

Stejně jako se povedl vstup Jihlavě do druhé třetiny, stejné to bylo i ve třetině závěrečné, Roman Maliník přebruslil dva obránce, jeho střelu Luňák ještě stačil vyrazit betonem, na dorážku už byl krátký, 4:3. Další přesný zásah přidal Michal Jeslínek, který Luňákem vyražený kotouč zbrkle nenapálil do hostujícího brankáře, ale zkušeně udělal kličku a v pádu zakončil do prázdné branky, 5:3. To však nebylo vše, ve 49. minutě vzal odpovědnost na sebe Tomáš Čachotský a střelou zápěstím přes clonícího obránce zvýšil na 6:3.

Hosté působili odevzdaně, čehož využívali hráči Jihlavy. Maliník v obrovské šanci postupoval sám na Luňáka, ten však jeho pokus o blafák vystihl a stačil mu skočit pod nohy. Další skvělý zákrok přivedl hostující brankář proti střele Hodka od mantinelu. Dukla se nakonec sedmé branky dočkala, zpoza branky vybídl Bakus ke skórování Daniela Hodka, který se trefil ukázkově do pravého horního růžku a uzavřel na konečných 7:3.

Ohlasy trenérů

Partik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Odehráli jsme dobré utkání až na ten začátek, kdy jsme prohrávali. Viděli jsme, jaký to byl rozdíl oproti zápasu v pondělí. Všechny čtyři pětky daly branku."

Jiří Mička omluvil svoji neúčast na tiskové konferenci.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava