Duklu čeká další těžký soupeř. Přijíždí třetí Olomouc

13.01.2012 / Zdeněk Drla

V rámci 39. kola první hokejové ligy přivítá Dukla Jihlava na svém ledě aktuálně třetí tým tabulky - HC Olomouc. Hanáci mají na Duklu pohodlný náskok čtrnácti bodů. Jihlavští ale potřebují nutně bodovat. Po sérii pěti proher v řadě se ke čtvrté příčce, kterou stále drží, nebezpečně přibližuje Hradec Králové na pátém a Benátky nad Jizerou na šestém místě. Zápas mezi čtvrtým a třetím týmem první ligy začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 14. ledna 2012 v 17:30 hodin.

Závěr starého roku i začátek toho nového se Olomouci vyvedl. Dva body urvali svěřenci trenérského dua Petr Fiala Jan Tomajko Chomutovu, plný bodový zisk přivezli z dlouhého výletu do Ústí nad Labem. Těsně před vánočními svátky si poradili i s posledním Mostem. V prvním zápase nového roku sice Kohouti klopýtli v Hradci Králové, kde prohráli 2:6, reputaci si ale napravili hned v následujících dvou kolech. Před týdnem porazili v krajském derby Draky ze Šumperka 5:1, ve středu odjížděli z hanácké metropole s prázdnou Berounští Medvědi. Olomouc je přejela 4:0.

To Dukla je na tom o poznání hůř. Pětkrát v řadě bylo jihlavským hráčům upřeno slavit se svými fanoušky vítězství. I přesto, že tým z krajského města Vysočiny nebodoval rovný měsíc (naposledy 14. prosince doma s Benátkami nad Jizerou - pozn. aut.), drží stále čtvrtou příčku. I když mu na záada nebezpečně dýchá pátý Hradec Králové a šesté Benátky. Původní náskok se ztenčil na pouhopouhý bodík, respektive dva. Vpředu je situace jiná. Třetí Olomouc zvyšuje svůj náskok zápas od zápasu. Nyní má před čtvrtou Duklou čtrnáct bodů k dobru.

Pohled do statistik

Nejproduktivnějším olomouckým hráčem je osmadvacetiletý útočník Petr Haluza, který je zároveň i králem olomouckých střelců. V šestatřiceti zápasech, do kterých zasáhl, nastřádal 33 bodů za 19 gólů a 14 asistencí. Druhý je dvaatřicetiletý Radim Kucharczyk s devětadvaceti body (13+16), stejný bodový zisk má na svíém kontě i třetí Jiří Řípa (5+24), který je nejlepším nahrávačem týmu a zároveň nejtrestanějším hráčem. Rozhodčí mu udělili celkem 49 trestných minut.

Ve statistikách Dukly Jihlava patří první příčka dlouhodobě Danielu Hodkovi (38 bodů za 23 gólů a 15 asistencí), jenž je po chomutovském Davidu Hruškovi druhým nejlépe střílejícím hráčem první ligy. Druhým v pořadí je miláček jihlavských ochozů Tomáš Čachotský s 29 body (12+17), pomyslný bronz patří Radku Hubáčkovi (8+16).

V sobotu do Jihlavy dorazí i Lukáš Kucsera (vpředu), který nastupoval v jihlavském dresu od prosince 2010 do konce loňské sezony. V té letošní působí v Olomouci a formou střídavých startů vypomáhá svému mateřskému klubu - extraligovým Vítkovicím. Za ně odehrál prozatím tři zápasy, ve kterých zaznamenal dva góly. Ten s pořadovým číslem dvě vstřelil v úterý do sítě brněnské Komety, kterou Vítkovice přehrály v poměru 6:2.
Foto: www.hc-olomouc.cz