Dva body bereme, říká olomoucký Petr Haluza

14.01.2012 / Pavel Zeman

Celkem 31 zápasů sehrála v novodobé historii jihlavská Dukla proti olomouckým Kohoutům. Z tříbodového vítězství se ale radovala pouze devětkrát. Pokus číslo 32 desátou výhru nepřinesl. Značně se o to přičinil olomoucký Petr Haluza, který jedním gólem a třemi asistencemi dovedl svůj tým k dvoubodovému zisku. „Ale tak já to nechci hodnotit jako nějakej jednotlivec. Já jsem rád, že jsme tady zvítězili. Dva body z venku bereme,“ říká skromně osmadvacetiletý forvard.

Hokejista, který první krůčky dělal na prostějovském ledě, se do Jihlavy podle svých slov pokaždé těší. „Vracím se sem rád. Možná právě proto, že to tady poměrně dobře znám, tak se mi tu celkem daří. Za Jihlavu jsem přeci jen odehrál snad dvaadvacet zápasů,“ připomíná Haluza téměř přesně svou jedenadvaceti zápasovou návštěvu v barvách Dukly ze sezony 2009/2010.

Po návratu zpět do Olomouce se zařadil k tahounům mužstva, což potvrdil i v sobotním zápase, který rozhodl chladnokrevně proměněným nájezdem. „Na nájezd jsem si opravdu věřil,“ říká. „Měl jsem akorát problém se strženou hranou brusle. V posledním střídání jsem nešťastně spadnul. Naštěstí jsme to dali rychle do pořádku,“ vypráví s úsměvem.

Ten na tváři rozhodně neměl během druhé třetiny, kdy sudí Florian podeváté vyloučoval na straně Kohoutů, a domácím tak nabídl již třetí dvojnásobnou přesilovku v zápase. Jihlavští nepohrdli a postupně se dostali do zdánlivě pohodlného vedení 5:2. „Je pravda, že ve druhé části jsme měli strašně moc vyloučených a kvůli tomu jsme dostali ty tři góly. Některé fauly samozřejmě vyplynuly z toho, že se nám nechtělo moc bruslit, ale...“ zamyslí se milovník detektivek od R.B.Parkera a po chvilce rezignovaně dodává: „No, výkon pana rozhodčího bych nerad nějak komentoval.“

V době, kdy se lámal chleba, dokázal trenér Fiala své svěřence usměrnit myšlenkami zpět k zápasu a s rozhodčími si to vyřídil sám. Po druhé třetině při odchodu do kabin vyjádřil pěkně od plic a pěkně zblízka svůj názor na styl pískání rozhodcovského tria Florian, Svoboda, Zavřel. A jeho „Mourinhovina“ zabrala. Hlavní sudí Florian v poslední dvacetiminutovce vylučoval pouze na straně domácích. „To ale vyplynulo z toho, že jsme měli víc ze hry. Tlačili jsme se víc do brány. Jihlava už byla trochu nervózní, že může o svůj náskok přijít,“ ví hvězda sobotního zápasu.

Ta ocenila i fanoušky, kteří se vydali na Vysočinu podpořit své miláčky. Odhadem stovka olomouckých fanoušků, kterým patří velký dík za výbornou kulisu, kterou se jim společně s domácími diváky podařilo vytvořit. „Jsme za to rádi. Dnes tu byla dobrá návštěva i atmosféra. I to určitě pomohlo k tomu, že šlo o velmi kvalitní zápas,“ dodává souhlasně Haluza.