5:6sn
(2:2, 3:1, 0:2 - 0:0)

Zlepšený výkon Dukly znamenal bod proti Olomouci

14.01.2012 / Pavel Zeman

Vstup do utkání vyšel Jihlavě na jedničku, když se hned v úvodu trefil Radek Hubáček, hosté však dokázali dvěma góly stav utkání otočit. Pak však domácí borci předvedli smršť, když po brankách Romana Maliníka, Pavla Mrni, Tomáše Kalába a Aleše Padělka odskočili na tříbrankové vedení. Jenže rozjetá Olomouc gól po gólu ukusovala z vedení domácích až do vyrovnání. Následná loterie v podobě samostatných nájezdů pak skončila lépe pro hosty, kteří si odváží výhru v poměru 6:5.
14.01.2012 17:30, 1. liga ČR - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Petráček, Malena, Kolafa, Kaláb, Dobrovolný, Grundmanis - Hodek, Hubáček, Čachotský - Mrňa, Domin, Padělek - Jeslínek, Zeman, Bezděk - Vysloužil, Maliník, Polcar
5

HC Olomouc

Žigárdy (31. Kašík) - Janáček, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Staněk, Horák, Schejbal - Kucharczyk, Kolouch, Selingr - Marosz, Řípa, Haluza - Pšurný, Ministr, Zbořil - Rác, Šlahař, Herman
6
Branky a nahrávky: 8. Hubáček (Kolafa, Hodek), 18. Maliník (Polcar, Kaláb), 31. Mrňa (Padělek, Domin), 31. Kaláb (Bezděk), 34. Padělek (Dobrovolný) - 11. Bartoň (Haluza), 17. Zbořil (Ministr), 36. Šlahař (Ondrušek, Marosz), 45. Ondrušek (Bartoň, Haluza), 52. Zbořil (Haluza, Pšurný), rozd. nájezd Haluza. Rozhodčí:Florian - Svoboda, Zavřel. Vyloučení:8:12. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1328. Střely na branku: 54:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2, 5:6.

Průběh utkání

Šlágr kola – třetí celek proti čtvrtému. Přesto byl favorit jasný. Rozjetá Olomouc si přijela pro tři body do Jihlavy, která držela pětizápasový bodový půst s hrozivým skóre 8:30.

Úvod utkání ovlivnila nedisciplinovanost hostí, kteří již na začátku 7. minuty hráli dvojnásobné oslabení. A domácí nabídnutou výhodu využili. Kolafovu střelu dorazil Radek Hubáček - 1:0. Olomouc dostal zpět do zápasu poměrně šťastný moment. Jiří Dobrovolný vyhazoval v oslabení puk pryč z pásma, ale trefil záda Mrni. Nastalé paniky využil Jakub Bartoň a překonal velmi nejistého Novotného střelou švihem - 1:1.

Ke konci 17.minuty dostal Moru do vedení Tomáš Zbořil, jenže než dozněly oslavné chorály početného tábora olomouckých fanoušků, vyrovnal na 2:2 střelou z kruhů Roman Maliník.

Kromě čtyř branek zaujal diváky i tvrdý hit Rostislava Maleny, který si jako zkušený lovec počíhal na svou kořist a doslova sestřelil jednoho z olomouckých forvardů k zemi. Sudí jeho dramatickou vložku ocenili jako úder do oblasti hlavy a krku. Těžko objektivně posoudit, zda šlo o faul, nebo ne. Tak či tak, pokud sudí každý náznak tvrdší hry budou trestat gigantickými tresty, z hokeje totálně vymizí pojem „důrazná hra“.

Tříminutovku z říše snů prožili Jihlavští v rozmezí 31. a 34. minuty. Nejprve Pavel Mrňa dorazil Padělkovu střelu a o 23 vteřin později překvapil Tomáš Kaláb Žigárdyho podprůměrným nahozením, jež proklouzlo olomouckému strážci svatyně pod betonem - 4:2. Trenér Fiala vyslal jasný pokyn, že takto si výkon své jedničky nepředstavuje a do branky poslal Libora Kašíka. Ten se ještě nestačil ani pořádně ohřát, když Aleš Padělek ranou bez přípravy rozvlnil síť za jeho zády popáté - 5:2.

V tu chvíli se zdálo, že je o osudu utkání rozhodnuto. Olomoučtí se ale nevzdali. Zaváhání Novotného, který nahození Ondruška vyrazil pouze před sebe, potrestal rychlou dorážkou Jakub Šlahař - 5:3.

V úvodu třetího dějství střílel v přesilovce 5 proti 3 Jiří Ondrušek. Odrazem od Padělkovy a poté Ficencovy brusle se kotouč dostal za bezmocného Novotného - 5:4. I když při hostech stáli všichni svatí, herně byli v závěrečných 20 minutách lepší a vyrovnání si zasloužili. Postaral se o něj v 52.minutě Tomáš Zbořil, který okamžitě po vhazování ve svém obranném pásmu vystartoval do brejku, toho si všiml Haluza a ideálním pasem přihrál svému spoluhráči. Zbořil poté objel vracejícího se Kalába, který ještě ke všemu upadl, a zasunul puk za ležícího Novotného - 5:5.

Oba týmy si tak rozdělily po jednom bodu. Ten bonusový získal pro hosty Petr Haluza, když ve druhé sérii nájezdů nachytal Novotného střelou mezi betony.

Hosté předvedli na Vysočině velmi bojovný výkon, nepolevili ani za stavu 2:5 a na Hanou si odváží dva body za výhru 6:5 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „Začátek zápasu nám moc nevyšel. Pak jsme se sice dostali do vedení 2:1, ale Jihlava nám nastřílela nějaké branky. Za stavu 2:5 kluci zabojovali. Já bych řekl až perfektním výkonem srovnali skóre. Prokázali tím svou kvalitu.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): „My jsme do zápasu vstoupili dobře. Bohužel přišly laciné góly, které nám zápas zkomplikovaly. Vůbec máme teď špatné období, kdy dostáváme laciné góly opravdu často. Díky bohu ale za to, že jsme dnes góly také dávali. Výkon mužstva byl dnes o něco lepší. Jsme rádi alespoň za bod.“