Jeden bod nestačí, ale alespoň trochu potěší, tvrdí Aleš Padělek

15.01.2012 / Markéta Částková

Olomoucká Mora zavítala v rámci 39. kola na Horácký zimní stadion. Jihlavský hokejový stánek byl navzdory nepříznivému počasí celkem slušně zaplněn jak domácími fans tak i milovníky olomouckého hokeje. Ve velkém očekávání byli hlavně příznivci červenožlutých barev, kteří přišli podpořit svůj tým v ne zrovna výsledkově dobrém období. Pět proher v řadě. Taková byla bilance domácích před soubojem s Morou Olomouc.

K úvodnímu buly sobotního duelu se postavil Radek Hubáček proti Radimu Kucharczykovi. Olomoucký celek vhazování vyhrál a ihned začal tvořit hru. Pozorní jihlavané však soupeře do větší šance nepustili. Jako první rozehřál přítomné diváky v 8. minutě Radek Hubáček, když dorážkou poslal puk za záda Štefana Žigárdyho. „Po dlouhé době jsme chytili začátek utkání,“říká Aleš Padělek. “Do zápasu jsme vstoupili dobře, bruslili jsme a byli jsme vyrovnanými soupeři,“ dodává bek Tomáš Kaláb. Hosté se přihlásili o slovo tři minuty poté, a vyrovnané skóre zvýšili na náskok jednoho gólu. Než však zazněla siréna ohlašující konec třetiny, jihlavský Roman Maliník parádní střelou překonal Žigárdyho a první perioda končila za stavu 2:2.

Jak hráči, tak fanoušci Jihlavy zažili euforii v polovině druhé třetiny. Nejdřív v jednatřicáté minutě skóroval Pavel Mrňa, v té samé minutě překvapivou střelou od modré Tomáš Kaláb, a skóre navýšil na 5:2 Aleš Padělek. I na třígólový náskok domácích však Mora bystře zareagovala. “Gól na 5:3…To byla chyba. Přišla střela, vyražený puk a nepokrytý hráč. To byla chyba,“ přemýšlí Aleš Padělek. “Pořád to ale bylo 5:3, dalo se s tím dobře hrát a přidat ještě několik gólů. Místo toho jsme dva dostali,“ lamentoval zkušený jihlavský útočník. “Myslím, že jsme celkově odehráli dobrý zápas. Většina gólů byla po dorážkách, strkanicích u brány kdy toho gólman moc nevidí,“ rekapituluje Padělek. “Hodně gólů přišlo z druhé vlny. Ačkoliv jsme si před zápasem řekli, že si dorážky pohlídáme, neudělali jsme to, rozčiloval se obránce z řad domácích, Tomáš Kaláb.

Za stavu 5:5 skončila základní hrací doba, a následné prodloužení stav nezměnilo. Přistoupilo se na loterii v podobě nájezdů. V těch byli úspěšnější hosté. Že i mistr tesař se někdy utne, o tom přesvědčil jinak stoprocentní Aleš Padělek, který svůj nájezd neproměnil. „ Zkoušel jsem něco, co jindy vychází. Puk se mi ale postavil a střela šla vysoko nad bránu. Stane se,“ ví Padělek. Jihlava tak vytěžila z dnešního nelehkého utkání alespoň jeden bod. “Jeden bod určitě nestačí, ale alespoň potěší,“ říká. "Po těch prohrách, kterých bylo teď opravdu dost, jsme potřebovali bojovat, a to se nám doma podařilo. Myslím, že jsme nehráli špatně, hokej se fanouškům líbil. Těm je třeba opravdu mockrát poděkovat. Není lehké, když se vám nedaří, ale to že při nás stojí fanoušci je obrovská podpora. Takže moc děkujeme,“ vzkazuje jihlavským fans Aleš Padělek.