Jihlavská Dukla přivítá doma sedmou Olomouc

21.09.2012 / Zdeněk Drla

Tři zápasy, dvě výhry a jedna prohra. To je vizitka dalšího soupeře, který se postaví Dukle Jihlava v nové sezoně 2012/2013. V sobotu přivítají jihlavští hokejisté na svém led tým Olomouce, kterému prozatím patří v tabulce sedmé místo.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Olomoucí začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 22. září v 17:30 hodin. Brány stadionu se otveřou o hodinu dříve.

Dukla i Olomouc by rády patřily mezi užší špičku první ligy. Zda tomu tak bude, může naznačit již sobotní zápas čtvrtého kola první ligy. Oba soupeři se střetnou na Horáckém zimním stadionu. Proti sobě se postaví po krátké době, protože jak Dukla tak i Hanáci odehráli v přípravném období letní Regionální pohár. Ve vzájemných zápasech měla malinko navrch Jihlava, když po domácí prohře 1:2 dokázala v odvetě, pro mnohé fanoušky překvapivě, porazit Kohouty v jejich hájemství 4:1. A připravila je tak o celkový triumf v pohátu, jenž nakonec putoval do Třebíče.

Výsledky Olomouce

• v přípravě
Olomouc - Vítkovice 	 3:2
Olomouc - Skalica 	 4:4
Písek - Olomouc 	 2:4
Olomouc - Hr. Králové 	 5:4
Znojmo - Olomouc 	 6:5
Olomouc - Třebíč 	 2:1sn
Jihlava - Olomouc 	 1:2
Olomouc - Hr. Králové 	 0:1
Olomouc - Znojmo 	 5:3
Třebíč - Olomouc 	 5:4sn
Olomouc - Jihlava 	 1:4

• v sezoně
Olomouc - Šumperk 	 1:0
Benátky n/J - Olomouc 	 6:4
Olomouc - Kadaň 	 3:2

Příprava je ale minulostí. Nyní se naplno rozběhly mistrovské boje o body do prvoligové tabulky. Po třech kolech je na tom lépe družina trenéra Petra Fialy. Hanáci v prvním kole narazili v derby na Šumperk. A opravdu narazili. Sveřepý soupeř z podhůří Jeseníků olomouckému náporu odolával. O vítězství Kohoutů rozhodl nejtěsnější možný výsledek 1:0.

Ve druhém vystoupení Olomouce v jubilejním dvacátém ročníku druhé nejvyšší tuzemské soutěže si naopak diváci v Benátkách nad Jizerou přišli na své. K vidění bylo rovných deset gólů. K radosti necelých tří stovek domácích jich šest padlo do olomoucké branky. Liberecká farma se tak radovala z vítězství 6:4.

Zápas s pořadovým číslem tři. A znovu jiný scénář. Olomouc nad houževnatou Kadaní vyhrála 3:2, všechny góly padly ve druhém dějství.

Dukla má na svém kontě přesně opačný poměr vítězství a proher. Hned v úvodu soutěže rozstřílela před vlastními fanouška Královské lvi z Hradce Králové 7:1, poté ale dvakrát odjížděli její hráči po šedesáti minutách hry z kluziště se svěšenou hlavou. V regionálním derby podlehla Jihlava Horácké Slavii Třebíč 1:2, ve středu nestačila na Ústecké lvy, když na severu Čech prohrála 1:3. Právě poslední vystoupení Dukly v soutěži bylo hodně dlouho vyrovnané. Skvěle zachytali oba gólmani, šťastnější byli ale domácí hráči Slovanu. "Jsou momenty, kdy gólman zachytá hodně dobře a nám se nepodaří dát mu gól," konstatuje útočník Michael Polcar, který se ve Zlatopramen Areně jako jediný jihlavský hráč zapsal do střeleckých statistik. "Nesmíme si ale z porážky v Ústí lámat hlavu, musíme se pořádně připravit na Olomouc. Máme na to dva dny, dva tréninky. Musíme začít už tam makat naplno a pak se to odrazí v zápase," hledal ve čtvrtek recept na nejbližšího soupeře.

Jihlavští hokejisté budou mít ve čtvrtém kole výhodu domácího prostředí. "Jsme rádi, že hrajeme doma, protože nás fanoušci poženou dopředu. Věřím, že nám pomůžou a že budou, jak se říká, naším šestým hráčem," doplňuje mladý útočník.

SOUBOJ. Oba týmy - JIhlava i Olomouc - deklarovaly před startem sezony, že chtějí patřit mězi špičku první ligy. Sobotní zápas by mohl napovědět, jak se jim bude dařit svá předsevzetí naplňovat. Foto: Zbyněk Zápotočný

4. kolo: sobota 22. září 2012

Královští lvi Hradec Králové - HC Most (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
Salith Šumperk - HC Berounští Medvědi (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - IHC Písek (17:00)
SK Kadaň - BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

5.kolo: pondělí 24. září 2012

HC Slovan Ústečtí Lvi - Královští lvi Hradec Králové (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk (17:30)
HC Most - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Olomouc - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
IHC Písek - SK Kadaň (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Benátky nad Jizerou (18:00)