Extraligový Lukáš Nahodil svůj první zápas za Duklu ´dost prožíval´

24.09.2012 / Kamil Nečas

Nová tvář v dresu Dukly, Lukáš Nahodil, se v sobotu na domácím stadionu uvedla skvěle. Vyrovnávací branka extraligové posily z 57. minuty vlila energii do žil jak hráčům, tak divákům. Působivý start za jihlavský tým trochu pokazilo zbytečné vyloučení v závěru, přesto však se svým výkonem mohl být spokojený. „Těžko se hodnotí hráč po jednom utkání, ale je samozřejmě je vidět, že má Lukáš své kvality. Je tady teprve chviličku, přijel dnes ráno, takže na nějaké sehrání nebyl prostor. Věříme tomu, až si to trochu sedne, bude jeho výkon ještě lepší,“ promluvil o svém novém svěřenci v sobotu trenér Petr Vlk.

Lukáši, jak byste vy zhodnotil zápas s Olomoucí?
Nezačali jsme dobře, o branku jsme prohrávali. Po prvním gólu jsme byli trochu v útlumu, ale pak jsme začali lépe hrát. Bylo dobře, že jsme se nepoložili a stihli jsme otočit. Na trestné lavici jsem v závěru hodně moc utkání prožíval. Jsme rádi, že jsme zápas ubojovali a udrželi výsledek až do konce.

Sám jste v první zápase za Duklu vstřelil vyrovnávací branku na 2:2, můžete popsat celou akci?
Naše lajna na ledě zůstala docela dlouho. Bohužel ještě kluky moc neznám, tak si nejsem jistý, ale myslím, že to byl Malinda (Roman Maliník – pozn. aut.), kdo jel po křídle. Dostal puk, vystřelil, mně se to odrazilo před prázdnou bránu a nějak to tam doskákalo, zaplaťpánbůh za to. Já jsem pak skončil v bráně taky.

Utkání jste zlomili až v závěru – dá se tedy říct, že to bylo hodně „upocené“?
Vítězství bylo určitě vybojované. Olomouc rozhodně není jednoduchý soupeř, hrála dobře. My jsme se hodně vyždímali v závěru utkání, kdy jsme otočili skóre, a to jsme se fakt zapotili.

V závěru zápasu jste byl vyloučen na dvě minuty za pád pod nohy. Jako nováček jste celý trest na lavičce dost prožíval…
Nešlo o to, že jsem hrál za Duklu poprvé. Prostě jsem se hloupě nechal vyloučit a mohl jsem klukům pokazit zápas, který si vybojovali. Fakt jsem to dost prožíval. Musím klukům poděkovat, že to zvládli.

Bylo to vyloučení oprávněné? Byl to podle vás pád za dvě minuty?
Já jsem nohy stahoval, chtěl jsem uhnout. Myslím si, že jsem toho hráče ani „neštrejchnul“. On zakopl možná o moje nohy, možná o mantinel, to fakt nevím. Rozhodčí to vyloučili a bohužel to tak prostě bylo.

Jako nového hráče Vás nemůže tato otázka minout – jak se těšíte na další zápasy v dresu Dukly?
Abych pravdu řekl, vůbec nevím, kdy máme další zápas. Myslím, že v pondělí. Ani nevím, kam jedeme…. Do Boleslavi? Tak to asi taky bude dost upocené (směje se). Uvidíme, bude to zápas jako každý jiný –hokej na dvě brány a my musíme dát o branku víc než soupeř.

Vizitka:

Lukáš Nahodil pochází z Třebíče, kde také s hokejem začínal. Momentálně je hráčem Pardubic, se kterými také získal hned dva extraligové tituly – první v sezoně 2009/2010, druhý pak loni. Čtyřiadvacetiletý útočník si v dosavadních 67 zápasech extraligy připsal celkem 7 gólů a 8 asistencí. Pamatovat si ho můžete také z loňské bitky, do které se pustil s urostlým Davidem Kočím.

SOUSTŘEDĚNÍ. Lukáš Nahodil bojuje na buly o puk s Radimem Kucharczykem. Foto: Zdeněk Drla