Dukla zajíždí na led trápících se šumperských Draků

12.10.2012 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté mají před sebou další utkání První hokejové ligy. Zvedající se formu budou svěřenci Petra Vlka a Patrika Augusty potvrzovat na okraji Jeseníků, kde okusí atmosféru zimního stadionu v Šumperku. Domácí budou mít o motivaci postaráno, neboť se jim zatím příliš nedaří. Úvodní buly střetnutí s HC Salith Šumperk je naplánováno na 17:30. Sledovat jej můžete prostřednictvím textového onlajn přenosu.

Draci neprožívají příliš šťastné období. Z posledních šesti utkání zvítězili pouze v jednom případě. V předchozím kole utrpěli těžký debakl v Kadani, odkud si přivezli sedmigólový příděl. Jedinou branku hostí vsítil v závěrečné periodě Daniel Vrdlovec. „Hodnotit zápas, ve kterém prohrajete 1:7, nelze jinak než špatně. Duel byl rozhodnut v druhé třetině, když jsme dostali 3 góly v oslabení,“ poukázal na hlavní příčinu porážky trenér Radek Kučera. Šumperk si tak bude chtít proti jihlavskému celku napravit reputaci.

V loňském ročníku se Dukle proti Drakům poměrně dařilo. Duel druhého kola sice prohrála 1:3, v dalších třech střetnutích si však již odnesla pomyslné vavříny. Na Horáckém zimním stadionu zvítězila 7:3 a 4:1, jako hostující celek si odvezla ze Šumperku 3 body za výhru 6:2. Pikantní bude duel zejména pro Michala Veleckého, který ještě v loňském ročníku oblékal dres soupeře. V domácím vydařeném utkání se proti červenožlutým borcům radoval dokonce z hattricku. Zkušenosti s Ježkem na hrudi mají také Vratislav Vajner či řízný bek Jiří Suchý.

Nejproduktivnějším hráčem Draků je Daniel Vrdlovec, jenž nasbíral 7 bodů za 2 branky a 5 asistencí. Nejlepším střelcem je paradoxně třígólový obránce Aleš Holík. I tento fakt svědčí o střeleckém trápení hokejistů z města ležícího na řece Desné. Brankoviště Draků hájí s 88,38% úspěšností zásahů a průměrem 4,05 branky na zápas Tomáš Štůrala.

Pro fanoušky je připraven videopřenos!

Pro všechny příznivce ledního hokeje je díky šumperské redakci připraven přímý přenos utkání. Sledovat jej můžete zde.

Živý přenos bude komentovaný, nabídne i přestávkové programy. Vysílán bude prostřednictvím služby Livestream, díky čemuž jej budou moci fanoušci sledovat i na displejích svých chytrých telefonů, samozřejmě za předpokladu kvalitního internetového připojení. V přenosu se lze kdykoliv během vysílání vracet zpět a pouštět si tak znovu a znovu zajímavé okamžiky, třeba góly. Nutno podotknout, že sledování je zcela zdarma!

KONTRA ŠUMPERK. Jiří Suchý se snaží vypíchnout kotouč útočícímu Tomáši Čachotskému. Které z mužstev se bude po skončení duelu jedenáctého kola radovat? Foto: Zbyněk Zápotočný

11. kolo: sobota 13. října 2012

HC Salith Šumperk – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
Medvědi Beroun 1933 – BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Kadaň (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Olomouc (17:00)
IHC Písek – Královští lvi Hradec Králové (17:30)
HC Most – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)