Na řadě je další derby! Dukla okusí led Horácké Slavie Třebíč

23.10.2012 / Libor Kucza

Jihlavské hokejisty čeká druhý vzájemný duel s odvěkým rivalem. Jedná se již o patnácté kolo První hokejové ligy. Celku z metropole Vysočiny se zatím na venkovních kluzištích příliš nedaří, o motivaci má tudíž postaráno. Třebíč si zatím v letošním ročníku počíná nad očekávání a se čtyřiadvaceti body okupuje pátou příčku tabulky. Podaří se Dukle v MANN + HUMMEL ARENĚ uspět? Utkání startuje ve středu 24.10. v 17:30.

V předchozím kole zavítali svěřenci trenérů Petra Vlka a Patrika Augusty do Hradce Králové. První třetina branku nepřinesla, v úvodu periody následující otevřel skóre Lukáš Nahodil. Domácí však dokázali dvěma přesnými zásahy Petra Haluzy otočit nepříznivý stav. I s touto situací se Dukla vypořádala, vyrovnávací gól zaznamenal Tomáš Kolafa. Branka, kterou vsítil v 52. minutě David Švagrovský, však byla rozhodující. Borci s Ježkem na hrudi tak podlehli Královským lvům těsně 2:3. „Předvedli jsme zodpovědný výkon, bohužel se nám nepodařilo dosáhnout na body. Za tu předvedenou hru jsme si nějaký ten bod zasloužili. Rozhodly přesilové hry, když soupeř využil dvě. Ten třetí gól byl doslova dotlačený, smůla pro nás, nedá se nic dělat. Věřil jsem tomu, že tady něco urveme, bohužel,“ litoval po utkání Petr Vlk.

Nedařilo se ani Horácké Slávii, jenž cestovala do daleké Kadaně. V prvním dějství poslal třebíčské hokejisty do vedení Šlahař, domácím se však podařilo díky brance Karla Tona vyrovnat. V následujících čtyřiceti minutách branka nepadla, o vlastníkovi bonusových dvou bodů tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm Kadaň příliš neotálela a po úniku Filipa Semana slavila vítězství. „Byli jsme rádi, že jsme to ubránili a získali bod, kterého si vážíme, protože je ze soupeřova ledu a hlavně získaný proti silnému týmu. V prodloužení jsme zaváhali, protože nám možná i díky těm oslabením došly síly a soupeř toho využil. Kluci do toho dali vše a já si toho velmi cením,“ řekl spokojený Kamil Pokorný.

Dukla má svému sokovi co vracet. Obě mužstva se totiž letos již jednou střetla v rámci druhého kola. Utkání začalo velmi svižně, akce střídala akci. V úvodní části se ale trefil pouze hostující Dolníček. Druhá perioda byla v režii domácího celku, který však dokázal vytěžit z náporu pouze jediný přesný zásah. O zisku tří bodů poté rozhodl díky využité početní výhodě Vilém Burian. „Myslím si, že dnešní zápas rozhodly přesilové hry. My jsme je nehráli dobře a soupeř nám dvě branky z vlastní přesilovky dal,“ prozradil alfu omegu jihlavské porážky lodivod Petr Vlk.

Středeční utkání nabídne velkou pikantnost pro obě zainteresované strany. V dresu Horácké Slávie totiž pravděpodobně nastoupí Lukáš Nahodil. Že je to nesmysl? Nikoliv! Šikovný forvard totiž ukončil své měsíční hostování v Dukle Jihlava a vrátil se do Pardubic. Extraligové mužstvo jej obratem poslalo do mateřské Třebíče, které se do cesty postaví právě jihlavští hokejisté. „Z toho měsíčního pobytu v Jihlavě mám samé pozitivní pocity. Trenéři mě přijali výborně, hráči taky. Bylo to od nich moc hezké. I když to možná fanoušci v Třebíči nebudou číst rádi, v Jihlavě jsem byl spokojený,“ prozradil.

BOJ O KAŽDÝ CENTIMETR LEDU. Tvrdě atakovaný Radek Hubáček bojuje v útočném pásmu. Skončí tentokráte na kolenou třebíčští hokejisté? Foto: Zbyněk Zápotočný

15. kolo: středa 24. října 2012

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň (17:30)
BK Mladá Boleslav – Salith Šumperk (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
Medvědi Beroun 1933 – HC Most (18:00)
IHC Písek – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Olomouc – HC Benátky nad Jizerou (18:00)