Třetí zápas během pěti dnů. Dukla přivítá Medvědy z Berouna

06.11.2012 / Tomáš Lysý

První liga pokračuje v rychlém sledu. Po vloženém pondělku jsou zde středeční zápasy. V rámci 20. kola přijede na Vysočinu soupeř, který se zde v letošní sezoně ještě nepředstavil. Jedná se o Berounské Medvědy.
Středočeský klub se sice krčí až na chvostu tabulky, přesto však bude mít zápas svůj náboj. Trenér Berouna Aleš Totter, který působil i v Jihlavě, má totiž ve svém týmu několik hráčů, kteří mají stejnou zkušenost. K Aleši Padělkovi a Tomáši Karpovovi, kteří se představili již v prvním vzájemném zápase, se připojili také gólman Marek Benda a obránce Tomáš Kaláb, hostující v klubu dnešního soupeře z Dukly do konce sezony.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Medvědy Beroun začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 7. listopadu 2012 v 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu!

Jestliže se jihlavským hokejistům v posledních zápasech poměrně daří a pomalu se šplhají do vrchních pater tabulky, Medvědi mají přesně opačné starosti. Během devatenácti odehraných kol se radovali z vítězství pouze pětkrát, navíc jsou spolu s Pískem přikováni ke dnu tabulky a na pondělního soupeře Dukly mají náskok pouhého jednoho bodu. Nutno však podotknout, že jednu z pěti výher si Berounští připsali právě proti Jihlavě, když ji na konci září porazili 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd měl tehdy na svědomí kapitán týmu a někdejší oblíbenec jihlavských fanoušků Aleš Padělek. V témže utkáním se také představil Tomáš Karpov, který stihl v loňské sezoně odehrát v dresu s Ježkem na prsou osmnáct zápasů.

Jihlavští hokejisté si v pondělním vloženém kole přivezli vysokou výhru z Písku, když vyhráli v poměru 6:1. Hosté z Berouna si naopak připsali pouze jeden bod, když na svém ledě podlehli Kadani 2:3 po samostatných nájezdech. Tuto dovednostní soutěž, která rozhoduje o bodu navíc, si Beroun vyzkoušel v této sezoně již počtvrté. Dvakrát odešel s hlavou nahoře, dvakrát se naopak v samostatných nájezdech musel sklonit před soupeřem.

V této sezoně si hráči z města ležícího u řeky Berounky příliš světlých chvil neužívají. Jejich hlavním problémem jsou zejména inkasované branky. Současných jednaosmdesát obdržených gólů je vůbec nejvíc v celé soutěži. I proto hledají Medvědi posily zejména pro své obranné řady. Po plzeňském Adamovi Svobodovi, jenž má do středočeského klubu vyřízené střídavé starty, se na začátku října k týmu připojil gólman Marek Benda, který působil v letech 2009-2011 v jihlavské Dukle. Ani jemu se však zatím příliš nedaří.

Středeční utkání bude mít pikantní příchuť také pro obránce Tomáše Kalába. Pětadvacetiletý bek totiž ještě před měsícem oblékal červenožluté barvy. Na Horáckém zimním stadionu se ale tentokrát představí jako host. Od poloviny října totiž působí formou hostování do konce sezony právě v Berouně. V osmi zápasech si zatím připsal tři body za gól a dvě asistence.

Nejproduktivnějším hráčem v kádru hostů je útočník Pavel Vostřák. Tento hráč, jež je zároveň asistentem trenéra Tottera, posbíral v osmnácti zápasech sedmnáct bodů (4+13). Nejlepším střelcem je se šesti góly již zmiňovaný Aleš Padělek. Mezi berounskými obránci je situace vyrovnaná, když trojice Jakub Šulc, Jaroslav Nedvěd a Jiří Jebavý dokázala posbírat shodně čtyři body. Perličkou jsou trestné minuty u obránce Petra Přindiše, který od svého příchodu z Mostu dokázal posbírat šedesát devět trestných minut v sedmi zápasech.

Potvrdí Dukla, stejně jako proti Písku, roli favorita a zůstanou tak tři body na Vysočině? To se dozvíte ve středu 7. listopadu od 17:30 hodin na Horáckém zimním stadionu.

HURÁ NA MEDVĚDY! V sedmém ligovém kole na konci září prohospodařili jihlavští hráči dvougólové vedení na ledě Berouna a museli se spokojit jen s bodem, když neuspěli v samostatných nájezdech. Odjedou ve středu Medvědi z Jihlavy s prázdnou? Foto: Petra Skopcová (www.medvediberoun.cz)

20. kolo: středa 7. listopadu 2012

HC Slovan Ústečtí Lvi – BK Mladá Boleslav (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – IHC Písek (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC Most (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – HC Olomouc (18:00)
SK Kadaň – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
Salith Šumperk – HC Stadion Litoměřice (18:00)