Ať padá co nejvíc gólů a vyhráváme, přeje si Roman Maliník

08.11.2012 / Diana Váňová

Další zápas doma, další body do tabulky. Tak by se ve zkratce dalo shrnout středeční utkání 20. kola první ligy, kdy Jihlava na svém ledě přivítala trápící se berounské Medvědy. Dukla domácí příznivce nezklamala a po nepříliš gólově výrazných, zato však bodově cenných, duelech s Ústím a Boleslaví se proti Středočechům naplno rozstřílela. Kromě brankových stálic – Čachotského a Jeslínka – se prosadili i mladíci. „Nekoukáme na to, jestli dal gól mladý, nebo naopak starší hráč. Hlavně ať nám jich tam padá co nejvíc a vyhráváme,“ přeje si Roman Maliník, autor dvou branek a jedné asistence.

Jako by prostředí Horáckého zimního stadionu vnášelo jihlavským borcům klid na hokejky. Ve středečním 20. kole první ligy na Vysočinu dorazil celek Berouna, který disponuje i bývalými hráči Dukly. Jihlava má pomyslně v Berouně zastoupení na všech pozicích – bránu střeží gólman Marek Benda, do obrany přišel na hostování Tomáš Kaláb, v útoku nelze přehlédnout Lukáše Havla, Aleše Padělka či Tomáše Karpova. Všichni tihle hráči si vyzkoušeli, že na vlastním ledě Dukla jen velice neochotně odevzdává body. Faktor domácí haly opět zafungoval.

Jihlava sice vstřelila první branku utkání, dlouho se z ní však neradovala. Hned o 14 sekund později totiž hosté využili přesilovku a dorovnali stav. Domácí tým se však nenechal rozhodit a během druhé dvacetiminutovky se dostal do čtyřbrankového trháku. Jenže Medvědi se projevili jako pravé šelmy a jakmile se dostali k puku, potrestali nedůslednost červenožluté obrany. „Udělali jsme chybu, že jsme si nechali dát gól na 5:2,“ litoval po zápase Jakub Pekárek. „Naštěstí jsme pak rychle vstřelili branku, takže jsme se trochu uklidnili. Ale některé góly, co jsme dostali, byly takové lajdácké,“ přiznala jihlavská „jednaosmdesátka“.

Domácí borci sice zvítězili poměrně jednoznačně 8:3, sami však cítili, že předvedená hra místy nebyla úplně přesvědčivá. „Gólů padlo hodně, ale hokejově to asi nebylo úplně nejlepší, což šlo vidět,“ připustil Roman Maliník. S tím souhlasí i Pekárek: „Kluci byli chvílemi naštvaní, že jsme nehráli úplně nejlépe odzadu.“ Mladý střelec však mohl mít radost z výkonu svého a svých spoluhráčů z útoku. „Všichni máme po dvou bodech a zápas jsme si užívali. S prací naší lajny jsem byl spokojený,“ pochvaloval si.

Potěšeně oddychnout si po zápase mohl také Roman Maliník, který vstřelil své první dva góly v letošní sezoně. A nechybělo mnoho a mohl mít hattrick. „Čagy nemohl doklepnout puk do brány, tak jsem mu to vzal přes hokejku. Ale šlo to z jeho hole, takže gól je taky jeho,“ vyjasňoval situaci z konce zápasu sympatický útočník. Za tuto akci mu však byla připsána asistence, takže bodově ochuzen nebyl.

Dvaadvacetiletý centr sice nepatří mezi top střelce týmu, zato se však může pochlubit jednou specialitou – je specialistou na jubilejní góly. Loni i předloni to byl právě on, kdo se radoval ze stého gólu Jihlavy v onom ročníku. „Já jsem rád, že ten gól padnul dřív,“ směje se tříbodový forvard. Na to, jestli se kulaté branky dočká i letos, si budeme zatím muset počkat, do stovky zbývá ještě 30 úspěšných zásahů.

V sobotu se chystá Dukla na brodský led a jistě zde bude chtít natáhnout sérii výher. „Rozhodne bojovnost,“ myslí si Maliník. Pokud budou poctivě pracovat všechny formace, jako tomu bylo proti Berounu, může Jihlava pomýšlet na úspěch. „Nekoukáme na to, jestli dal gól mladý, nebo naopak starší hráč. Hlavně ať nám jich tam padá co nejvíc a vyhráváme,“ přeje si před dalším soubojem o Vysočinu Roman Maliník.