8:3
(2:1, 3:1, 3:1)

Dukla poslala Medvědy zpět do brlohu s osmigólovou nadílkou

07.11.2012 / Libor Kucza

Do utkání vlétli lépe domácí, kteří se ujali díky brance Lukáše Krupky vedení. Medvědi však nalezli bleskově odpověď. O jednobrankovém vedení pro domácí rozhodl ve 12. minutě Jakub Pekárek. Ve druhé části se Dukla prosadila hned třikrát, hosté rozsvítili červené světlo pouze jednou. Závěrečná perioda zpečetila zasloužené tři body pro Duklu, která zvítězila vysoko 8:3. První dvě branky v letošním ročníku zaznamenal Roman Maliník.
07.11.2012 17:30, 1. liga ČR - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Drtina, Jícha, Jaroš, Kolda, Kolafa, Ficenc, Podlipnik - Čachotský, Hodek, Maliník - Krupka, Filip, Jeslínek - Polcar, Zeman, Hubáček - Prokš, Pometlo, Pekárek
8

Medvědi Beroun 1933

Benda - Šulc, Přindiš, Krejčí, Jebavý, Ruprecht, Kaláb, Knesl, Malý - Karpov, Padělek, Vostřák, Videlka, Bárta, Doležal, Hrdel, Čurda, Pavel, Havel, Polák, Plichta
3
Branky a nahrávky: 4. Krupka (Filip, Jeslínek), 12. Pekárek (Pometlo), 27. Čachotský (Hodek, Kolafa), 34. Pometlo (Pekárek, Prokš), 34. Maliník (Čachotský, Hodek), 45. Maliník (Čachotský, Hodek), 56. Jeslínek (Prokš, Filip), 59. Čachotský (Hodek, Maliník) - 4. Havel (Šulc, Hrdel), 35. Havel (Hrdel, Doležal), 44. Havel (Vostřák, Hrdel). Rozhodčí: Čech - Klouda, Wesley. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1187. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 8:3.

Průběh utkání

Již od prvních minut bylo patrné, že tím, co bude hrát v utkání prim, rozhodně nebude defenziva. Obě mužstva hrála velmi aktivně, což vyústilo v první branku domácích. Ve 4. minutě se dostal po chybě Karpova ke kotouči Lukáš Krupka. Dravý útočník pak ukázkově vymíchal Bendu a bekhendovým blafákem zakončil – 1:0. Na vyrovnání nečekali Medvědi dlouho. Vyloučení Radka Hubáčka potrestal po pouhých pěti vteřinách Lukáš Havel, jenž tečoval Šulcovu ránu od modré – 1:1. Jako lepší celek působila na ledové ploše domácí Dukla. V čase 11:55 objel Adam Pometlo branku hostí, načež poslal Jakubu Pekárkovi přihrávku jako na zlatém podnose. Mladý útočník nemohl minout – 2:1. Nedlouho poté uháněl zcela sám na Bendu Martin Filip. Berounský strážce svatyně však přečetl úmysl domácího matadora a nájezd zneškodnil. Když poté přeskočil ve stoprocentní příležitosti Hodkovi kotouč hůl, skóre se již v první třetině nezměnilo.

Druhá část hry přinesla téměř totožný scénář, a to velmi laxní defenzivní práci z obou stran. Domácím se také naskytla možnost první přesilové hry. Tu po ukázkové kombinaci využil ranou nad Bendovo rameno Tomáš Čachotský – 3:1. Ve 34. minutě přidala Dukla další branku. V závaru před hostující svatyní prokázal největší přehled Adam Pometlo, který se jako první zorientoval a dorazil kotouč za brankovou čáru – 4:1. Stačilo pouhých 27 vteřin k tomu, aby se mohli fanoušci v červenožlutém radovat znovu. Roman Maliník využil přesné přihrávky k tomu, aby pumelicí z voleje navýšil vedení hokejistů z metropole Vysočiny – 5:1. O rovnou minutu později vykřesal pro hosty jiskřičku naděje Lukáš Havel, který vymetl z mezikruží víko Novotného klece – 5:2.

Brankové hody neustaly ani v závěrečné dvacetiminutovce. V čase 43:11 zkompletoval hattrick Lukáš Havel. Šikovný forvard využil přihrávky Pavla Vostřáka a zakončil opět do horní části branky – 5:3. Ve 45. minutě přidal svůj druhý přesný zásah Roman Maliník, který učebnicově proměnil samostatný únik – 6:3. Dukla pomalu, ale jistě začala utkání dominovat. Po neproměněných příležitostech Pometla a Maliníka přišel další gól. Necelé 4 minuty před závěrečným hvizdem vybojoval Marek Prokš kotouč, který následně poslal Michalu Jeslínkovi. Hbitému útočníkovi by pak mohla zabránit ve skórování maximálně louže v brankovišti, neboť hostující gólman se soustředil na asistenta Prokše – 7:3. Na konečných 8:3 upravil skóre v čase 58:38 Tomáš Čachotský, který si položil Bendu a doslova silou vůle dotlačil „gumový nesmysl“ za jeho záda. Tři body si tak z dnešního střetnutí odnesli zaslouženě hokejisté s Ježkem na hrudi.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale za stavu 5:3 jsme nebyli skutečně důslední, což mohlo ovlivnit zápas. Celé to utkání bylo trochu lehkovážné z obou stran, možná se projevilo, že jsme sehráli zápasy v pěti dnech. Jsme spokojeni s výsledkem, ale rozhodně ne s předvedenou hrou. Určitě je dobře, že se prosazují také mladí hráči.

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933): Zápas se mi těžko hodnotí, protože už je třetí v řadě, kdy jsme dostali takhle moc gólů. Můžeme si ty situace ukazovat na videu a trénovat je, ale pak ta zodpovědnost hráčů a čtení hry jsou špatné. Dnes jsme totálně propadli. Důležitý gól byl na 3:1, kdy se domácí prosadili pár vteřin před koncem našeho oslabení. Čtvrtý a pátý gól pak padly během pár sekund. Na začátku třetí třetiny jsme se ještě dostali do hry, dali jsme branku a Aleš Padělek měl šanci, bohužel pak náš hráč prohrál na 6:3, a poté už si hru hlídali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie