Ve středu bude Dukla bojovat o páté vítězství v řadě, přijede Most

12.11.2012 / David Suchý

V rámci 22. kola 1. hokejové ligy přivítá Dukla ve středu Most. Tým, který se do druhé nejvyšší hokejové ligy v tuzemsku vrátil v roce 2011, v současné době okupuje 12. místo, a tak jde do utkání Dukla jako favorit. Nejednou ale severočeský klub ukázal, že umí překvapit a proto musí domácí hráči navázat na výkon z Havlíčkova Brodu a předvést stejně zodpovědný výkon jako v Kotlině, kde v sobotu zvítězili 4:1.
Úvodní buly utkání je naplánováno ve středu 14. listopadu v 17:30 hodin na Horáckém zimním stadionu.

Jihlavě se daří a bude chtít vyhrát popáté v řadě

Čtvrtý s dvanáctým. Takový duel nabízí středeční 22. kolo první ligy. Po špatném startu do sezony, kdy Dukla předváděla kolísavé výsledky, se konečně červenožlutá mašina rozběhla na plné otáčky a v sedmi utkáních dokázala pětkrát zvítězit, a to i s „extraligovou“ Mladou Boleslaví, která nedokázala Dukle vstřelit ani branku a Jihlava tak zvítězila 1:0 po nájezdech. K Boleslavi si Jihlava připsala i vítězství nad dalšími elitními prvoligovými celky jako jsou Třebíč, Ústí nad Labem ale i nyní trápící se Havlíčkův Brod.

Zato tábor soupeře prožívá další z šedi zalitých sezon, ve kterých se krčí u dna prvoligové scény. Most však dokáže porážet alespoň týmy, které se pohybují v tabulce okolo něj nebo pod ním, a proto má na třináctý Beroun náskok osmi bodů. V posledních utkáních si Most nevedl nejlépe, když ze sedmi utkání vybojoval pouze deset bodů z jednadvaceti možných. K nejcenějším bodům patřily ty z domácího utkání s Havlíčkovým Brodem, který Baník udolal 2:1.

V Mostě pokračuje zkušený matador a nejstarší bek ligy Jan Hranáč

V dresu Mostu se objevují některá zajímavá jména. Ať už to je útočník Ladislav Gengel, který s 21 ( 11+10 ) body vede bodování týmu, nebo ještě loni extraligový gólman Martin Volke s 92,76 procentuelní úspěšností zákroků. V dresu Baníku nastupuje i nejstarší hráč první ligy - třiačtyřicetiletý Jan Hranáč, který má kapitánské céčko a patří k oporám týmu.

V posledním vzájemném střetnutí naděloval Filip

Dukla se s Mostem střetla v letošní sezoně poprvé na jeho ledě vc devátém kole. Jihlava tenkrát dokázala smazat dvoubrankové vedení domácích a díky hattricku Martina Filipa si odvezla poprvé plný počet bodů z venkovního utkání v sezoně 2012/2013. „Někdy sedne štěstí i na vola," dělal si po utkání legraci střelec Filip, kterého každý vidí spíš jako nahrávače a takového hokejového “Xaviho“ jihlavského týmu.

Jihlava v Mostě ukázala, že body chce a utkání nakonec ovládla celkem jednoznačně, i když od prvních minut vedli 2:0 domácí. Za Jihlavu snížil Tomáš Kolafa a poté už se rozjela jihlavská exhibice, kdy si první branku v Dukle připsal bek Matic Podlipnik, na kterého navázali ještě Ondřej Malec, třikrát Martin Filip a Michal Jeslínek. V brance Jihlavy si odbyl letošní premiéru David Rittich.

PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ ZVENKU. V devátém kole porazila Dukla Most na jeho ledě vysoko 7:3. Foto: Zdeněk Drla

22. kolo: středa 14. listopadu 2012

HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Berounští Medvědi(17:30)
Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Most 17:30)
HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk (17:30)
Královští Lvi Hradec Králové - BK Mladá Boleslav (18:00)
HC Olomouc – IHC Písek (18:00)
SK Kadaň – HC Stadion Litoměřice (18:00)