To se stane fakt tak jednou za rok, kroutil nevěřícně hlavou Radek Hubáček

15.11.2012 / Diana Váňová

Po 22. kole první ligy si Dukla může odškrtnout dalšího soupeře, který se ještě v letošní sezoně nepředstavil na Horáckém zimním stadionu. Ve středečním zápase se Jihlava utkala s dvanáctým Mostem a o góly rozhodně nebyla nouze. Přes chvilkové počáteční tápání se domácí hokejisté prostříleli až k výhře 7:1. Velkou měrou se na výsledku podepsal Radek Hubáček, který zaznamenal hattrick a ještě asistoval u gólu Adama Zemana. „To se stane fakt tak jednou za rok,“ kroutil stále ještě trochu nevěřícně hlavou šťastný střelec.

Dukla v zatím posledním odehraném kole první ligy přivítala na svém ledě soupeře z Mostu a chtěla za podpory domácích fanoušků prodloužit šňůru výher na pět zápasů. Do zápasu však domácí vstoupili poněkud vlažně. „Měli jsme špatný začátek – tedy do té doby, než jsme vstřelili tu první branku. Hned zkraje jsme mohli prohrávat, na to si musíme dát pozor,“ upozorňuje na roztěkanou hru z úvodu Radek Hubáček. „Asi jsme to neměli v hlavách tak úplně srovnané. V posledních několika zápasech jsme dali poměrně dost branek, a tak jsme si nejspíš mysleli, že to půjde úplně samo. Jenže ono to samo samozřejmě nejde,“ pokračuje v hodnocení sedmadvacetiletý útočník.

Nepříliš přesvědčivou hru se podařilo Jihlavě zlomit v osmé minutě, kdy se v početní výhodě prosadil Tomáš Čachotský. „První gól byl zlomový,“ potvrzuje Hubáček a dodává: „Po téhle brance jsme se dostali do hry a předváděli to, co v minulých zápasech.“ Vzápětí po úvodním gólu navýšil skóre Michal Jeslínek a během dalších třech minut se k úspěšným střelcům zařadil také Adam Zeman.

Prostřední dvacetiminutovku již začala Dukla lépe. „V první třetině se nám podařilo soupeři odskočit o tři branky, takže poté už jsme byli klidnější. Prostě jsme si hráli to, co jsme potřebovali,“ vysvětluje posun ve hře další kat hostů, Marek Prokš. Právě on v půlce zápasu poslal za Volkeho záda další puk. „Kuba Pekárek objel branku a vystřelil, jenže puk zůstal ležet pod gólmanem. Já už jsem ho potom jenom doklepl do téměř prázdné brány. Takže nic těžkého,“ smál se dobře naladěný forvard.

Marek Prokš tvoří společně s Adamem Pometlem a Jakubem Pekárkem povedenou formaci, na kterou je radost pohledět. Bojují o puky, tvoří si příležitosti a střílí góly. Do letošního ročníku zasáhl Prokš ve 4 zápasech a získal v nich 4 kanadské body. Ani jeho parťáci z útoku si nevedou špatně – Pekárek má za 12 zápasů 5 bodů, Pometlo pak ještě o bod víc za 16 odehraných utkání. „Když se nehrají přesilovky nebo oslabení, tak od trenéra dostáváme poměrně dost prostoru na ledě. Za to jsme všichni tři samozřejmě moc rádi,“ pochvaluje si Prokš, pro něhož byla středeční trefa prvním gólem za seniorský tým.

Od půlky druhé třetiny si vzal změny stavu ze strany domácích na sebe Radek Hubáček. Na vstřelení hattricku mu stačilo půl hodiny. „To kdybych věděl, tak jsem hrál až od půlky zápasu,“ žertoval „Hubas“. „Viděl jsem, že moje střelecká bilance je tristní. Zvlášť v domácím prostředí se mi zatím moc nevedlo. Takže jsem šel do zápasu s tím, že bych chtěl vstřelit branku. No a dal jsem tři, no,“ prohlásil s cukajícími koutky. „To se stane fakt tak jednou za rok,“ dodal ještě vážně, jako kdyby pořád ještě nechtěl věřit, jak moc se mu utkání povedlo.

Po završení hattricku v 59. minutě dopadla na ledovou plochu čepice, čehož si všimnul i slavící útočník. „Pěkně jsem ju vymáchal a vrátil ji zase zpátky. Jestli toho, kdo ji hodil, studila hlava, nebo to oklepal, to už nevím. Ale řval na mě, ať mu to v tom sněhu nemáchám. Tak jsem to tam trošku poválel a vrátil mu jí,“ usmíval se Hubáček. Hozená kšiltovka jako by byla jen potvrzením, že v jihlavském týmu teď funguje vše tak, jak má.