7:1
(3:0, 3:0, 1:1)

Rozjetá Dukla rozcupovala Most

14.11.2012 / Luboš Jaroš

Výbornou formu z posledních utkání chtěla Jihlava potvrdit i proti Mostu. Vstup do utkání však byl vlažný. O to více však domácí nabírali na obrátkách v dalších minutách, kdy stříleli jednu branku za druhou. Hosté se čestného úspěchu dočkali až v závěrečné dvacetiminutovce. Poslední slovo však měl Radek Hubáček, který svým třetím gólem v zápase uzavřel na konečných 7:1.
14.11.2012 17:30, 1. liga ČR - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Podlipnik, Ficenc, Kolafa, Jaroš, Zadražil, Drtina, Jícha - Hodek, Maliník, Čachotský - Jeslínek, Filip, Krupka - Zeman, Hubáček, Malec - Prokš, Pometlo, Pekárek
7

HC Baník Most

Volke - Hranáč, Kadela, Charousek, M. Rohan, Parýzek, Havelka, Tomeček - Kotrla, Čurilla, Slavíček - T. Rohan, Kuběna, Gengel - Vaněk, Nedrda, Pavlů
1
Branky a nahrávky: 8. Čachotský (Filip, Hodek), 10. Jeslínek (Kolafa), 12. Zeman (Hubáček, Jaroš), 31. Prokš (Pometlo, Pekárek), 32. Hubáček (Zeman, Jaroš), 38. Hubáček (Maliník, Drtina), 59. Hubáček (Zeman) - 52. Čurilla (Kotrla, Kadela). Rozhodčí: Přikryl - Černý, Reich. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1195. Střely na branku: 38:18. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.

Průběh utkání

Jihlava chtěla svojí skvělou formu potvrdit i proti Mostu. Úvod byl v podání domácího týmu vlažný. Jenže pak přišla přesilová hra, kterou využil Tomáš Čachotský střelou z úhlu do odkryté klece, 1:0 a tím probudil i své spoluhráče. V zápětí dostal rychlou přihrávku do jízdy Michal Jeslínek, který střelou po ledě od mantinelu zaskočil Volkeho, 2:0. Ve 12. minutě přidal další přesný zásah Adam Zeman, který v nájezdu 2 proti 1 zvolil střelu a puk pověsil přesně pod horní tyčku, 3:0.

Tak jak skončila první dvacetimutovka, začala i druhá, tedy náporem Jihlavy. Volke musel řešit složitý úkol, kdy se před ním zjevil úplně volný Malec, ale nedokázal jej vymíchat. Následná dorážka Zemana skončila v náručí gólmana hostí. Ve 31. minutě však už ani Volke gólu zabránit nedokázal, nejprve vyrazil střelu Pometla, kterou z brankové čáry do sítě dotlačil Marek Prokš, 4:0. Následně zvýšil vedení Jihlavy Radek Hubáček, který dostal puk ideálně mezi kruhy, naznačil rameny kličku, počkal až Volke roztáhne betony a zasunul puk mezi ně, 5:0.

V zápětí mohl přidat gól Zeman, jenže sám před odkrytou brankou přestřelil. Jihlava následně nedokázala využít celé dvě minuty přesilové hry 5 proti 3. Hned jak potrestaní hráči naskočili na led, domácí udeřili. Přihrávku Maliníka zužitkoval střelou o břevno Radek Hubáček, 6:0. Další šanci zahodil Jaroš, který po pohledné souhře postupoval sám na Volkeho, pokusil se ho vymíchat, v poslední chvíli mu však puk sklouzl z čepele. Poslední část hry začali aktivněji hosté, nedokázali však vážněji ohrozit Ritticha.

Čestný úspěch si Most schoval do 52. minuty, kdy z mezikruží propálil Ritticha nad vyrážečku Marek Čurilla, 6:1. V zápětí na druhé straně zahrozil Filip, svůj bekhendový blafák však nezakončil, jak by si představoval. V 59. minutě mohl zkompletovat hatrick Hubáček, jenže úplně sám před Volkem trefil jen jeho náruč. Druhou nabídnout možnost již však odmítnout nemohl, po pěkné přihrávce Zemana tak Radek Hubáček přidal třetí branku a uzavřel na konečných 7:1.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Most): V první řadě musím říct, že jsme přijeli v dost zkombinované sestavě, protože máme neustále problémy s marodkou. V první třetině rozhodly tři rychlé góly, pak už si Dukla dvě třetiny kontrolovala zápas, když to řeknu kulantně, a hrála si, co potřebovala.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Souhlasím, že se zápas rozhodl v první třetině, kdy jsme dali dva góly. Ve druhé jsme sice přidali další tři, ale ve třetí periodě jsme malinko polevili. Hráli jsme pak spíše na estetickou krásu, než na branky. Poslední část jsme sice neodehráli podle představ, ale výsledek jsme si pohlídali, takže jsme spokojení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie