Na Horáckém zimním stadionu se představí Beroun

29.01.2013 / Libor Kucza

Jihlavské hokejisty čeká střetnutí s druhým celkem ze samotného chvostu tabulky v řadě. Tentokráte čeká Duklu celek Medvědi Beroun 1933. Středočeši prožívají výborné období, v posledních třech duelech neztratili ani bod. Sbírají tak veledůležité body, jenž poslouží k záchraně v druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěži. Zastaví červenožlutí rozjezd berounské legie? Utkání bude zahájeno ve středu 30. ledna v 17:30. Připraven bude rovněž textový on-line přenos.

Medvědi přivítali v předchozím kole silnou Kadaň. Zdálo se, že klání bude mít předpokládaný průběh, neboť zhruba v polovině zápasu poslal Severočechy do vedení Hafenrichter. Opak byl však pravdou. V poslední minutě prostřední periody vyrovnal Radan Lenc, necelé dvě minuty před koncem rozhodl o vítězství svěřenců Petra Nováka ranou od modré Tomáš Benovič. „Zápas byl hodně podobný tomu v Benátkách. Přijelo hodně bruslivé mužstvo s mladými a důraznými hráči a zkušenou obranou. My jsme podali héroický a obětavý výkon a nakonci se nám podařilo proměnit přesilovku. Za tři body jsme moc rádi,“ neskrýval spokojenost berounský lodivod.

Dukla cestovala do jihočeského Písku ve velmi omlazené sestavě, na led vyjelo hned 13 hráčů, jejichž věk nepřesáhl hranici dvaadvaceti let. Jeden z mladíků se taktéž prosadil, červenožluté poslal do vedení Ondřej Pěška. Domácím se ale podařilo po dlouhém snažení vyrovnat. Stejně tak si počínali po brance Michala Veleckého. Souboj dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí. „Do utkání jsme vstoupli velice dobře a výkon byl slušný. Z několika šancí jsme se dostali do vedení. Soupeř ve druhé třetině zvýšil aktivitu i důraz, to nám dělalo problémy. Škoda inkasované branky v závěru, protože jsem věřil, že si odvezeme všechny body. V prodloužení jsme neproměnili slušné šance a o tom to je, neproměňování příležitostí,“ má jasno vládce jihlavské střídačky Petr Vlk.

S Medvědy padla Dukla pouze jednou

Hned první vzájemné střetnutí byl pro jihlavské hokejisty neúspěšné. Vyrovnané utkání dospělo až do prodloužení, v němž se o rozhodující přesný zásah postarali Středočeši – 2:3. Odveta v metropoli Vysočiny dopadla lépe pro Duklu, která zvítězila suverénně 8:3. Utkání 33. kola v Berouně mělo totožný průběh, borci s Ježkem na hrudi jej ovládli v poměru 8:4.

Nejproduktivnějším hráčem Medvědů je s třiceti body Tomáš Doležal. S patnácti přesnými zásahy je tento útočník rovněž nejlepším střelcem. Mezi obránci projevuje nejvýraznější ofenzivní choutky patnáctibodový Jakub Šulc. Na trestné lavici si nejdéle poseděl Petr Přindiš, a to hned 105 minut! V brankovišti se nejčastěji objevuje dvojice Vojtěch Sedláček – Hynek Kůdela.

ZAPÁLENÍ PRO HRU. Úvodní vzájemný souboj zvládli lépe Medvědi, poté již dominovala Dukla. Jaké bude mít vyústění v pořadí čtvrté střetnutí? Foto: Petra Skopcová

46. kolo: středa 30. ledna 2013

HC Dukla Jihlava – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – BK Mladá Boleslav (17:30)
SK Horácká Slavia – IHC Písek (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC Most (17:30)
HC Most – Salith Šumperk (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – HC Olomouc (18:00)
SK Kadaň – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
Salith Šumperk – HC Stadion Litoměřice (18:00)