6:3
(1:1, 1:1, 4:1)

Dukla si ve dlouho vyrovnaném duelu poradila s Berounem

30.01.2013 / Libor Kucza

Po opatrném vstupu do utkání se jako první prosadili hosté, v brzkém časovém horizontu ale domácí zásluhou Martina Filipa vyrovnali. Druhá perioda měla totožný průběh, obě mužstva vsítila po jednom přesném zásahu. V záverečném dějtsví poslal Duklu do vedení Roman Maliník, následně jej navýšil Daniel Hodek. Další dva góly poté přidali Jiří Dobrovolný a Michal Jeslínek. Dukla zvítězila vysoko 6:3.
30.01.2013 17:30, 1. liga ČR - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Kolda, Jícha, Dobrovolný, Kolafa, Štebih, Podlipnik - Hodek, Velecký, Maliník - Jeslínek, Filip, Prokš - Polcar, Pěška, Vysloužil - Malec, Mikeš, Pekárek - Hubáček
6

Medvědi Beroun 1933

Sedláček - Přindiš, Šulc, Kaláb, Knesl, Malý, Beňovič, Beneš - Polák, Lenc, Čurda, Hošťálek, Doležal, Fiedler, Videlka, Jonáš, Stromko, Plichta, Kadlec, Hrdel
3
Branky a nahrávky: 15. Filip (Jeslínek, Dobrovolný), 27. Hodek (Kolafa, Velecký), 48. Maliník (Podlipnik, Hodek), 52. Hodek (Kolafa, Filip), 56. Dobrovolný (Jeslínek), 60. Jeslínek (Filip, Kolafa) - 12. Doležal (Přindiš, Fiedler), 24. Lenc (Hrdel), 58. Lenc (Přindiš, Beneš). Rozhodčí: Humpolíček - Wesley, Klein. Vyloučení: 2:6, navíc Hubáček (JIH) 5 minut + do konce utkání za vražení na hrazení. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1016. Střely na branku: 45:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

Obě mužstva vstoupila do utkání velmi opatrně, k vidění byla celá řada nepřesností. Domácí se poté začali stále více na ledové ploše připomínat. Zvýšená aktivita však ke gólu nevedla. Velkou příležitost měli svěřenci Petra Vlka v 6. minutě, kdy po střele Koldy dorážel Roman Mikeš. Mladý útočník ale recept na Sedláčka nenalezl. O několik málo okamžiků později srazil Radek Hubáček tvrdým zákrokem Marka Plichtu. Berounský forward se po střetu s hrazením jen velmi obtížně zvedal z ledové plochy. Domácí centr byl potrestán pěti minutami + trestem do konce utkání. Beroun tuto početní výhodu využil, v čase 11:22 vymetl pravé víko Rittichovy svatyně Tomáš Doležal – 0:1. Odpověď hokejistů s Ježkem na hrudi na sebe nenechala dlouho čekat. V 15. minutě propálil tvrdou ranou hostujícího brankáře Martin Filip – 1:1. V následujících minutách byla Dukla lepším celkem, avšak další branky již v první periodě nepřidala.

Do druhé třetiny vstoupila s mnohem větší chutí domácí Dukla, které si rovněž vytvořila celou řadu brankových příležitostí. V té největší se ocitl Michal Jeslínek, jenž byl zcela osamocen před Sedláčkem. Hostující muž v masce byl ale bezchybný. V čase 23:43 udeřili hosté. Přihrávka Radana Lence byla sražena bruslí domácího obránce za záda bezmocného Ritticha – 1:2. Nedlouho poté se naskytla Dukle příležitost v podobě dvojnásobné početní výhody. A mužstvo z krajského města Vysočiny jí nepohrdlo, od modré čáry vymazal nepříznivý vývoj duelu Daniel Hodek – 2:2. I po přelomu poloviny utkání byli domácí lepší, na další přesné zásahy si ale museli počkat až do závěrečného dějství.

Po oboustranně pozorném úvodu třetiny z obou stran přišel zlom utkání. V čase 47:36 využil se štěstím přesilovou hru Roman Maliník, když dopravil skákavý kotouč za překvapeného Sedláčka – 3:2. Do dvoubrankového vedení poslal domácí celek zhruba o čtyři minuty později Daniel Hodek. Jihlavský matador zužitkoval geniální přihrávku, jenž předložil Tomáš Kolafa – 4:2.

Mužstvo z metropole Vysočiny klání stále více ovládalo. V 56. minutě pak potvrdil zlepšený herní projev svěřenců Petra Vlka dělovkou z mezikruží Jiří Dobrovolný – 5:2. Hosté zanedlouho vykřesali jiskřičku naděje, když efektní a hlavně efektivní kličkou skóroval opět Radan Lenc – 5:3. Beroun poté vyzkoušel hru bez brankáře, úspěch s ní ale neslavil. Definitivní pojistku vítězství přidal do prázdné branky 20 vteřin před závěrečným hvizdem Michal Jeslínek. Dukla nakonec zdolala Středočechy 6:3.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): „Dvě třetiny jsme hráli docela dobře. Pečlivě v obraně, nebyli jsme vylučovaní. Mysleli jsme, že tady budeme moct sahat po nějakém bodíku, každý bod je pro nás dobrý. Bohužel jsme měli trošku smůlu. V páté minutě se nám zranil jeden hráč, v desáté minutě druhý. Myslím si, že jsme si výsledek 6:3 nezasloužili. Potom jsme to zkusili bez brankáře, a Jihlava potvrdila gólem do prázdné branky. Domácí dnes byli lepší. Dostali jsme góly v oslabení, což rozhodlo.“

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): „Z našeho pohledu není nic moc co hodnotit. První dvě třetiny byly špatné. Hosté velmi dobře bránili, my jsme si nedokázali přihrát puk. Když se nám to povedlo, tak odskočil. Hráli jsme skutečně velice špatně. Ve třetí třetině nám to tam napadalo, díky čemuž jsme získali tři body.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie