Rád bych si s Duklou zahrál play-off, ale v Berouně dostanu více prostoru, míní Jakub Kadlec

30.01.2013 / Tomáš Lysý

Základní část první ligy se pomalu blíží ke svému závěru. Jedním z týmů, který se ještě nepředstavil na Horáckém zimním stadionu v této sezoně podruhé, byl Beroun. Hosté se dvakrát v průběhu zápasu dostali do vedení, ale třetí třetinu rozhodla Dukla o tom, že se Medvědi vrátí domů bez bodu. „Dneska jsme se vrátili k naší staré hře, proto jsme vedení neudrželi," myslí si Jakub Kadlec, hráč Dukly, kterému bylo hostování v Berouně prodlouženo až do konce sezony.

Jakube, jak by jste zhodnotil dnešní zápas?
Prohráli jsme, takže se to hodnotí těžko. Dvě třetiny jsme hráli vyrovnaně, ale ve třetí třetině jsme to trošku podcenili, Dukle to tam napadalo a pak už si vítězství pohlídali.

V tom je asi váš problém. V hodně zápasech začnete dobře, ale nadějný stav neudržíte, Čím to?
Teď poslední tři zápasy jsme právě také začali dobře, udrželi jsme to a tím jsme vlastně získali tři vítězství za sebou. Dneska jsme se ale vrátili k naší staré hře a neudrželi jsme to.

Vy jste v Berouně dva měsíce (od 28.11. – pozn. aut.). Jak je zpětně hodnotíte?
Myslím si, že jsme šli herně hodně nahoru. Přišlo pár nových hráčů, vyměnil se trenér (21.12. nahradil Aleše Tottera na postu trenéra Petr Novák – pozn. aut.), trošku se změnil systém hry. Myslím si, že i já jsem se trošku chytil, mám na ledě více prostoru, než jsem měl tady a jsem za to rád.

S Vámi byli v Berouně spokojení, takže původní hostování, které mělo vypršet 28. ledna, bylo po dohodě klubů prodlouženo do konce sezony. Jak jste to přijal?
Tak já jsem do toho neměl co mluvit. Je to rozhodnutí vedení obou týmů. Nemám s tím problém a jsem za to i rád, protože si myslím, že budu mít větší prostor na ledě než tady na Dukle. I když bych si samozřejmě rád zahrál play-off, to je jasné.

Věděl jste o prodloužení hostování dříve nebo jste byl už „sbalený“ a přišlo to na poslední chvíli?
Ne, tak sbalený jsem nebyl, ale je pravda, že se to domlouvalo až na poslední chvíli. Tak to je, to je prostě hokej.

Zbývá šest kol do konce. Už můžete hodnotit, jak na tom Beroun je, protože jste se utkali se všemi týmy ligy. Vy pomalu stahujete tu obrovskou ztrátu, kterou jste nabrali na začátku sezony. Podaří se vám vyhnout baráži?
(úsměv) Já myslím, že když se vrátíme ke hře z posledních zápasů, tak je reálné, abychom se tomu vyhnuli a doufám v to.