Ve třetí třetině jsme měli navrch, myslí si Martin Vysloužil

30.01.2013 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté museli čelit houževnatému soupeři, který hrál s tabulkově výše postaveným celkem z krajského města Vysočiny po dvě třetiny vyrovnanou partii. V prvním dějtsví se dokonce ujal vedení. „Prohrávali jsme, a tak jsme museli dotahovat. To se pak hraje těžko,“ ví navrátilec Martin Vysloužil. Nakonec se však společně se svými spoluhráči mohl radovat z tříbodového zisku.

Pozvolný úvod duelu vzal za své ve 12. minutě, kdy Tomáš Doležal otevřel skóre utkání. „Bylo to velmi obtížné. Zvlášť proti týmu, který je dole v tabulce, protože se zaměří na obranu,“ vysvětluje Martin Vysloužil. „Byli jsme trošku zakřiknutí, z těch posledních utkání, především z toho posledního v Písku,“ prozrazuje jednu z možných příčin vlažnějšího startu utkání zadák Jiří Dobrovolný. Nedlouho po berounské brance vyrovnával Martin Filip. Totožný průběh měla i prostřední dvacetiminutovka, obě družiny rozsvítily červené světlo pouze jedinkrát.

Závěrečná perioda přinesla rozhodnutí. Nejprve rozjásal ochozy Horáckého zimního stadionu Roman Maliník, poté zamířil přesně Daniel Hodek. Mezi střelce se zapsal také Jiří Dobrovolný. „Kluci tam udělali dobrou práci, dlouho soupeře mačkali. Že to vyšlo zrovna na mě, je i hodně o štěstí. Byl jsem ve správný čas na správném místě,“ popisuje sympatický obránce svůj zářný moment, jenž přispěl ke konečnému vítězství 6:3. „Utkání bylo dlouho vyrovnané, nakonec se misky vah převážily na naší stranu. Jsme za to rádi,“ neskrýval muž s číslem sedm na zádech spokojenost.

Dukla vyjela na ledovou plochu opět ve velmi omlazené sestavě, soupiska čítala hned patnáct borců, jejichž věk nepřesáhl 22 let! „Omlazení jsme. Ale od toho tu ti kluci jsou, aby zastoupili nemocné nebo zraněné hráče. Myslím, že je zastupují dobře,“ chválí své mladší spoluhráče Dobrovolný.

Martin Vysloužil se objevil v soutěžním zápase po delší pauze, která byla zapříčiněna zdravotní indispozicí. V letošním ročníku si jednadvacetiletý útočník připsal teprve šestý start. „Měl jsem nepříjemné zranění kolene, musel jsem si počkat na šanci. Myslím si, že to bylo dneska v pohodě. Sice jsem se o to trochu bál, ale bude to už jenom lepší,“ přemítá o svých zdravotních patáliích Vysloužil.