Soupeř byl lepší, uznává gólman Lukáš Sáblík po porážce v Olomouci

08.08.2013 / Jan Matúš

Na olomouckém ledě utrpěli hokejisté Dukly ve čtvrtém přípravném zápase vysokou porážku 1:6. Přestože výsledek svádí k pocitu, že brankář Jihlavy Lukáš Sáblík neměl svůj den, opak je pravdou. Hostující gólman pochytal hlavně v první třetině mnoho příležitostí Olomouckých a zabránil tak tomu, že Dukla neodjížděla s ještě větším přídělem.

Hanáci se do svého soupeře opřeli hned od začátku, a nedali tak jihlavským hokejistům moc šancí. „V první třetině jsme se teprve rozkoukávali a asi jsme byli hlavami ještě v autobuse. Olomouc toho hned využila a vletěla na nás,“ vrací se k úvodu zápasu jihlavský gólman Lukáš Sáblík.

Kohouti se dostali do vedení hlavně díky dvojnásobné přesilovce, kterou využili zásluhou Ráce a Hermana. „Olomouc dokázala využít první dvojnásobnou přesilovku chvíli před jejím koncem. Následně se jí povedlo využít i druhou část početní výhody. Sehrála to velmi dobře. Dvakrát do prázdné brány, kdy už jsem na to nemohl vůbec dosáhnout,“ přiblížuje první dva gólové monenty soupeře.

Jihlava však ještě v závěru první třetiny snížila zásluhou Viktora Ujčíka. „Zápas byl dál hratelný a díky trefě Viktora to vypadalo dobře. Ve druhé třetině jsme sice hru trochu zlepšili, ale, bohužel, inkasovali jsme gól od modré čáry, kdy jsme si nepohlídali obránce. Moc jsem střelu neviděl, protože zrovna projížděli kolem tři hráči. Bylo to ale pěkně trefené pod víko,“ popisuje následnou situaci.

Do třetí třetiny tak Dukla vstupovala s dvoubrankovým odstupem, ale týmu z Vysočiny se bohužel poslední část vůbec nepovedla. „Ve třetí třetině jsme toho už měli celkem dost. Obzvlášť v tomhle vedru, ale podmínky byly pro oba týmy stejné. Měli jsme hodně problémy s pohybem ve vlastní třetině a často jsme nemohli dostat puk za modrou čáru. Z toho poté plynuly naše chyby, které vyústily v další dvojnásobnou přesilovku domácích. Soupeř nás následně potrestal. Musím uznat, že opticky i výsledkově měli domácí prostě navrch,“ přiznává gólman Dukly.

Jihlava tak nakonec odjížděla z hanácké metropole se šestibrankovým přídělem. „Je to škoda. Kdyby zápas skončil třeba 3:1, byli bychom s výsledkem spokojenější. Bohužel to pro nás dopadlo takovým výpraskem. Ale byla to jen příprava. V soutěži to bude, doufám, vypadat lépe,“ dodává na závěr sedmatřicetiletý Lukáš Sáblík.