Potřebovali jsme tři body, abychom udrželi třetí místo, a jsme za ně rádi, ohlíží se za zápasem v Kotlině Petr Štěpánek

04.02.2014 / Richard Wagner, Ladislav Vácha

Urostlý hokejista se vrátil zpět na „místo činu“, právě v Havlíčkově Brodě totiž probíhající sezonu začínal. Kvůli absenci několika spoluhráčů se těšil ve druhé pětce velkému hernímu vytížení, na ledě strávil něco málo přes čtvrt hodiny. Sám k sobě byl po utkání hodně sebekritický a sypal si popel na hlavu při popisování svých dvou gólových příležitostí. „Při té první jsem to klasicky uspěchal, při tom druhém momentu jsem se soustředil hlavně na to, abych trefil puk. Bohužel, žádná extra rána to nakonec nebyla,“ vzpomíná si na obě velké šance. Vedle toho, že dvakrát nebezpečně prověřil gólmana Kacetla, uplatnil i svou sílu v soubojích u mantinelů, kde vybojoval několik puků.

Jak byste zhodnotil zápas ze svého pohledu?
Přišlo mi, že jsme nezačali zrovna šťastně, Brod byl v úvodu lepší. Potom se to začalo vyrovnávat a oběma stranám se nabízely přesilovky. Postupem času jsme začali hrát lépe. Hlavně že jsme vyhráli, dnes jsme potřebovali tři body, abychom udrželi třetí místo. Jsme za to rádi.

Pro vás to byl speciální zápas. Sezonu jste začal v Brodě a teď hrajete v Jihlavě. Jak jste derby prožíval a proběhlo s bývalými spoluhráči nějaké hecování?
Myslel jsem si, že budu víc nervózní. Co se týče hecování, se Stehlou (Ondřejem Stehlíkem - pozn. red.) a několika dalšími jsme si napsali. Já jsem mu napsal, ať se nezlobí, jestli vyhrajeme, že na sebe budeme opatrní a tak podobně. Svůj výkon raději hodnotit nebudu, protože s tímhle bych nemohl hrát ani krajský přebor.

Nespletl jste si při příchodu do Kotliny vstup do šaten?
(směje se) To vůbec ne.

Chyběla vám celá řada hráčů, mezi nimi například i Tomáš Čachotský. Byl jste rád, že jste se díky tomu dostal do většího herního vytížení?
Jo, zahrál jsem si. Bohužel, mému postavení neodpovídal výkon. Můžu klukům jen poděkovat, že to za mě odbruslili, protože to bylo až směšné. Jsem rád, že dokážeme vyhrát i bez Čagyho, bez Důryho nebo bez Haluzky (Tomáše Čachotského, Michala Důrase a Petra Haluzy - pozn. red.), i když jsou to hráči, které člověk nenahradí, hlavně Čagy.

V první třetině jste vyslal dvě hodně nebezpečné střely, první z levého kruhu a druhou z blízkosti modré čáry. Jak jste oba své projektily viděl ze svého pohledu?
Při té první jsem to klasicky uspěchal. Gólman mi vyjel, já jsem měl naznačit střelu a jet dál, pak bych to dával do prázdné brány. Bohužel, nechápu proč, ale uspěchal jsem to. Při tom druhém momentu jsem se soustředil hlavně na to, abych trefil puk. Abych netrefil nějakého motejla do ochranné sítě a šlo to na bránu. Bohužel, žádná extra rána to nakonec nebyla.

Přijelo za vámi hodně fanoušků. V této atmosféře se vám muselo hrát parádně.
Je to úžasné. Jihlava má fantastické fanoušky na všech zápasech, obzvlášť tady. A Brod také, i když co jsem tak slyšel, letos jich tolik nechodí. Dnes byly fantastické oba dva tábory, splnilo to parametry derby. Všichni se na atmosféru vždy těší, kvůli tomu se hokej hraje. (Zdeněk Drla z marketingového oddělení Dukly: „Ještě ses měl pochlubit, že to byl druhý zápas, ve kterém jsi nepřišel o žádný zub.“)

Převzato z www.hcrebel.cz