Čtvrtý souboj s Rebelem je tady! Dukla míří do Havlíčkova Brodu

02.02.2014 / Zdeněk Drla

Je to kalup. První hokejová liga má na programu již dvanáctý zápas v nové kalendářním roce. Pondělní kolo bude mít pořadové číslo 47 a jeho šlágrem bude bezesporu derby Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Duklou Jihlava. Půjde o souboj týmů ze sousedních měst, ale i sousedů v tabulce. Dukla drží třetí místo, Rebelové jí se čtyřbodovým odstupem dýchají na záda z "bramborové" příčky.
Duel mezi Rebely a Duklou Jihlava startuje v havlíčkobrodské Kotlině v pondělí 3. února 2014 v 17:30 hodin. Přijeďte podpořit borce v červenožlutém v důležité bitvě o body! Pokud do Havlíčkova Brodu nevyrazíte osobně, můžete utkání sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Oba rivalové z Vysočiny se v aktuální sezoně střetnou již počtvrté. V prvních dvou případech byli po šedesáti minutách šťatsnější Rebelové. V osmém kole si odvezli z Horáckého zimního stadionu tři body za výhru 3:1, v první odvětě v Kotlině skórovali také třikrát, Dukle povolili jen dva přesné zásahy. Do třetice to už Jihlavě vyšlo, doma slavila výhru 2:1. Jak dopadne pondělní duel?

Rebelové dýchají Dukle na záda

Šest kol před koncem základní části jde o hodně. Jihlava i Havlíčkův Brod mají účast v play-off jistou, teď se hraje o co nejlepší výchozí pozici před vyřazovacími boji. Havlíčkův Brod získal v novém roce jedenadvacet bodů, což je téměř čtvrtina bodového zisku v aktuální sezoně. To Dukla si připsala za stejné období pouze 14 bodů. Její náskok na třetím místě před dotírajícím soupeřem se tak ztenčil na pouhé čtyři body.

Rebelové pod vedením trenéra Jiřího Mičky prožívají povedenou sezonu. I když střídají víceméně pravidelně výhry s prohrami, drží se stále ve vrchních patrech tabulky. V týmu se ale od poloviny září protočila pěkná řádka hráčů. Aktuálně mají Havlíčkobrodšrí na soupisce sedm gólmanů, patnáct obránců a pětadvacet útočníků. Tým se vedle několika opor, ke kterým patří kupříkladu kapitán Petr Polodna (aktuálně nejproduktivnějšímu hráči Havlíčkova Brodu s bilancí 13 gólů a 27 asistencí patří deváté místo v kanadském bodování celé soutěže - pozn. aut.), tak na řadu mladých hráčů ze spolupracujících extraligových klubů.

Do Kotliny se vrátil z extraligových Pardubic u jihlavských fanoušků velmi "oblíbený" útočník Lukáš Endál, k dalším posilám patří i z druholigového Vrchlabí příchozí Ladislav Gengel.

Poslední vzájemný zápas

Naposledy se oba pondělní soupeři potkali ve 34. kole na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Dukla se spolu se svými fanoušky radovala po gólech Zemana a Prokše z těsné výhry 2:1.

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1

Branky a nahrávky: 22. Zeman (Kaláb, Dobrovolný), 56. Prokš (Zeman, Vysloužil) – 35. Stach (Švihálek, Milfait). Rozhodčí: Jeřábek, Würtherle – Klein, Toman. Vyloučení: 2:4, navíc Havel (HBR) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2698. Střely na branku: 34:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0

HC Dukla Jihlava: Rittich – Mocek, Štebih, Kaláb, Dobrovolný, Podlipnik, Zadražil, Čermák – Důras, Hubáček, Seman – Mikeš, Zeman, Prokš – Velecký, Haluza, Kuřítko – Vysloužil
HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář – Kolafa, Korím, Semrád, Vágner, Jank, Zítka, Drtina – Havel, Polodna, Číp – Berger, Kadlec, Maliník – Švihálek, Stach, Rousek – Chlubna, Tomi, Milfait

KDO USPĚJE? Ze dvou zápasů v této sezoně odjížděli z ledu spokojenější havlíčkobrodští Rebelové, jednou uspěla Dukla. Jaký výsledek se zrodí v pondělí v Kotlině? Foto: Zbyněk Zápotočný

47. kolo: pondělí 3. února 2014

SK Kadaň - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
Salith Šumperk - HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Olomouc - HC Most (18:00)

48. kolo: středa 5. února 2014

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - BK Mladá Boleslav (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc (18:00)
HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk (18:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (18:00)

Pojeďte na derby do Havlíčkova Brodu!

Fan Club Dukla Jihlava vypravuje na derby Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou autobus. Odjezd je od nové tělocvičny HZS (parkovací záliv) v 16 hodin, cena zájezdu 50 Kč. Přihlášky na tel.: 605 264 065 (pouze SMS).