Prvním soupeřem Dukly v nové sezoně bude nováček z Havířova

10.09.2013 / Zdeněk Drla

A je to tady. Po více než půlročním čekání vyjedou hokejisté Dukly Jihlava k ostrému zápasu. Prvoligový los přiřkl jihlavskému týmu jako soupeře pro první kolo nováčka z Havířova. Severomoravané se po třech letech vrací do druhé nejvyšší soutěže.

Zápas prvního kola první hokejové ligy v nové sezoně mezi Duklou Jihlava a AZ Havířov začíná ve středu 11. září 2013 v 17:30 hodin. Vstupné je 70 korun. Sledovat jej můžete přímo v ochozech Horáckého zimního stadionu nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Příprava Dukly Jihlava:

Dukla Jihlava - Pardubice 5:2
Dukla Jihlava - Francie 3:4
Dukla Jihlava - Znojmo 4:3
Olomouc - Dukla Jihlava 6:1
Znojmo - Dukla Jihlava 5:4
Tychy - Dukla Jihlava 1:3
Nitra - Dukla Jihlava 4:2
Zvolen - Dukla Jihlava 2:4
Dukla Jihlava - Třebíč 2:0
Havlíčkův Brod - Dukla Jihlava 3:1
Dukla Jihlava - Olomouc 1:2
Třebíč - Dukla Jihlava 4:1
Dukla Jihlava - Havlíčkův Brod 1:2
Bilance: 13 zápasů, 5 výher, 8 proher

Příprava Havířova:

Havířov - Třinec 3:4
Havířov - Francie 5:3
Havířov - Jastrzebie 4:0
Šumperk - Havířov 3:4
Žilina - Havířov 2:4
Přerov - Havířov 2:10
Havířov - Krynica 2:1
Olomouc - Havířov 6:1
Havířov - Šumperk 6:2
Havířov - Olomouc 2:3
Jastrzebie - Havířov 8:5
Havířov - Poruba 4:1
Bilance: 12 zápasů, 8 výher, 4 prohry

Dukla sice nezakončila přípravné období oslnivými výsledky, na sezonu jsou ale hráči připraveni dobře. „V případě, že bude mančaft zdravotně v pořádku, budou se nám vyhýbat zranění a nemoci, můžeme být vysoko,“ předpovídá jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, Který trenérům dal jasný úkol, vybudovat co nejlepší pozici pro vstup do play-off. „Já doufám, že jsme si zranění a nemoci vybrali už teď v přípravném období, že se dáme dokupy a v sezoně nás to zlobit nebude,“ vyjádřil své přání na předsezonní tiskové konferenci klubu kapitán Tomáš Čachotský. „Já nám věřím, že budeme dobří,“ odpovídá na otázku, v jakých patrech tabulky by se tým jeho spolubojovníků měl pohybovat. První ostrou prověrkou bude středeční domácí souboj s Havířovem.

Z jihlavského týmu má zkušenosti s havířovskými Panthery, předchůdci dnešního AZ, útočník Michal Velecký nebo gólman David Rittich, který na severu Moravy strávil sezonu 2008/2009 v týmu dorostu. „V Havířově jsem vlastně začínal s profesionálním hokejem,“ vzpomíná Michal Velecký, který v Havířově působil i v době, kdy se klub dostal do finančních problémů. „Průběh mého angažmá byl docela zajímavý. První dvě sezony bylo dobré, v té třetí, kdy to krachlo, jsem byl dlouho zraněný. Přišli jsme tam tehdy asi o šestiměsíční výplatu,“ vrací se na začátek roku 2010, kdy Havířov odstoupil z rozehrané první ligy.

„Nový klub je teď v pohodě. I když moc informací nemám. Kluky z týmu ani neznám. Mají hodně mladých hráčů, jsou to kluci, kteří, když jsem tam hrál, byli ještě v dorostu nebo juniorce a s námi si zahráli nebo zatrénovali jenom občas,“ vysvětluje sympatický útočník, který se stejně jako jeho spoluhráči těší na start nového soutěžního ročníku. I na atmosféru, která bude panovat v hledišti Horáckého zimního stadionu. Do Jihlavy totiž míří početná skupina fanoušků „azetu“, kteří si říkají Havířovská zvěř. Podle informací, které má redakce www.hcdukla.cz k dispozici, by mělo dorazit přes 250 fans v šesti autobusech. „Sám jsem zvědavý, kolik jich přijede. Když se hrála ještě první liga, tak jich doma moc nechodilo, teprve po krachu a pádu do druhé ligy si začali asi hokeje víc vážit a od té doby chodí parádní návštěvy. Jezdí i hodně ven, tak uvidíme, jaká bude v Jihlavě atmosféra,“ vzhlíží k duelu prvního ligového kola Michal Velecký. „Měl by přijít i dostatek našich fanoušků, aby nás hnali v zápase,“ dodává jedním dechem.

1. kolo: středa 11. září 2013

HC Dukla Jihlava - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - Medvědi Beroun 1933 (17:30)
HC Most - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Motor České Budějovice - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
BK Mladá Boleslav - Salith Šumperk (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň (18:00)
HC Olomouc - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)