Ve druhé třetině jsme začali bláznit a Dukla nás začala přehrávat, ohlíží se za zápasem havířovský Jan Maruna

12.09.2013 / Tomáš Lysý

V úvodním zápase nové sezony první ligy se v Jihlavě představil Havířov. Bojovný nováček hrál s Duklou v první třetině vyrovnanou partii. Zkušenější domácí hokejisté ale rozhodli o svém vítězství ve druhé třetině, kdy se trefil Tomáš Čachotský a Viktor Ujčík. Červenožluté může mrzet akorát to, že pro svého gólmana Davida Ritticha nepohlídali čisté konto. Havířov se tak vrací z dalekého zápasu bez bodu. „Na cestu jsme byli dopředu připraveni. V tomhle to má každý stejné. Jihlava také přijede k nám a také to bude mít daleko,“ říká havířovský útočník Jan Maruna.

Jane, jak hodnotíte dnešní úvodní zápas Havířova v nové sezoně první ligy Vaším pohledem?
My jsme do Jihlavy přijeli hrát otevřený hokej a chtěli jsme s domácími hrát vyrovnanou partii. Myslím si, že kdybychom zbytečně v první třetině nefaulovali, tak by se to i podařilo. Těmi oslabeními jsme se zbytečně dostali pod tlak domácích a z toho se potom těžce hraje. Síly, které jsme vydali v přesilovkách Dukly, nám možná potom chyběly v závěru.

V první třetině jste měli po ubráněném pětiminutovém oslabení pár dobrých šancí a hráli jste hodně aktivně. Co chybělo ke vstřelení gólu?
Někdy je to i o stěstíčku. Kdyby nám tam možná spadl první gól, tak by se zase zápas vyvíjel jinak. Uvidíme, jak to půjde v dalších zápasech. Šance je třeba proměnit.

Ve druhé třetině vstřelila Dukla během dvou minut dva góly. Kde jste udělali chyby?
Domácí nás už ve druhé třetině začali přehrávat tím, že jsme začali bláznit a dozadu jsme hráli jen ve dvou hráčích, ten třetí dozadu nehrál. Oba dva góly jsme dostali po zbytečných chybách, které bych nepřisuzoval jen obráncům, protože chyby začaly už v našem útočném pásmu.

Ve třetí třetině jste vstřelili přesně minutu a půl před koncem kontaktní gól na 1:2. Nepřišel z Vašeho pohledu příliš pozdě?
Jak říkáte, bylo to minutu a půl před koncem a my jsme dostávali domácí pod tlak. Věřili jsme, že tam ještě něco spadne. Dukla ale na nás postavila první lajnu, která zkušeně podržela puk a už nás do žádného útoku nepustila.

Jak jste se před zápasem srovnali s dlouhým cestováním? Z Havířova je to do Jihlavy přece jen přes 250 kilometrů…
Myslím si, že jsme na cestu byli dopředu připraveni. V tomhle to má každý stejné. Jihlava také přijede k nám a také to bude mít daleko.

Co říkáte na Vaše fanoušky, kteří o sobě dávali celý zápas hlasitě vědět?
Naši fanoušci jsou skvělí a já jsem jen rád, že nás takto podporují i venku. Oni si přáli, abychom do první ligy postoupili. V domácích zápasech chodí v hojném počtu a jezdí s námi i ven. Je to náš šestý hráč na ledě a za to jim moc děkujeme.