Po třech zápasech venku zase doma. Dukla hostí Most

25.10.2013 / Zdeněk Drla

Po třech zápasech venku zase doma. Dukla hostí Most Tři venkovní utkání v řadě, sedm získaných bodů. Taková je bilance Dukly Jihlava z posledního týdne. Nyní se znovu představí svým fanouškům na domácím kluzišti. Soupeřem jihlavského týmu, který se aktuálně nachází na druhém místě prvoligové tabulky, bude Most. Severočechům patří třináctá pozice.

Zápas mezi Duklou Jihlava a Mostem začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 26. října 2013 v tradičních 17:30 hodin. Pokud nevyrazíte podpořit Duklu přímo do ochozů zimáku, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Dukla Jihlava odehrála poslední tři ligová kola na stadionech soupeřů. Minulou sobotu brala dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech v Berouně, v pondělí si vyšlápla na Havířov. Na ledě nováčka soutěže vyhrála 5:3. Třetím venkovním zápasem v řadě byla bitva s Benátkami nad Jizerou. Zde zvítězila červenožlutá družina 4:3 v prodloužení, když vítězný gól vstřelil necelé dvě minuty před koncem nastavené doby obránce Jiří Dobrovolný.

Zatímco Dukla obývá nejvyšší příčky tabulky a na vedoucí Mladou Boleslav ztrácí už pouhé tři body. To Most má opačné starosti. S patnácti body se krčí na předposlední příčce, i když nutno podotknout, že ve vyrovnané druhé polovině prvoligového pelotonu zaostává za osmým místem zaručujícím účast ve vyřazovacích bojích o pouhé čtyři body.

Že je nereálné, aby Severočeši byť jen pomýšleli na play-off? Není. Most vyslal v posledních sedmi kolech všem soupeřům jasný vzkaz, že nehodlá být v soutěži pouze do počtu nebo tím týmem, na kterém si ostatní budou vylepšovat skóre. Na ledě českobudějovického Motoru inkasoval pouze jednou, poté těsným rozdílem porazil oba vysočinské rivaly Dukly Jihlava z Havlíčkova Brodu i Třebíče, v souboji s neoblíbeným Šumperkem bral bod. Padl sice v Kadani, ale v Litoměřicích bodoval naplno, v prodloužení se radoval z výhry s Berounem. Podtrženo, sečteno, ze sedmi posledních duelů bral Baník dvanáct bodů.

Jak dopadne duel dvou týmů z opačných konců tabulky? To se dozvíte v sobotu večer. Přijďte podpořit Dukle v bitvě o další body do tabulky.

MOST V NOVÉM. Severočeši hrají od nové sezony v nových dresech. Zelenou barvu vystřídaly dva odstíny modré. Ve třetím kole hraném ve městě pod hradem Hněvínem zvítězila Dukla Jihlava 5:2. Foto: Zdeněk Drla

16. kolo: sobota 26. října 2013

HC AZ Havířov 2010 - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Stadion Litoměřice - BK Mladá Boleslav (17:00)
Salith Šumperk - HC Motor České Budějovice (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
SK Kadaň - HC Olomouc (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

17. kolo: středa 30. října 2013

SK Horácká Slavia Třebíč - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk (17:30)
HC Motor České Budějovice - SK Kadaň (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Dukla Jihlava (18:00)