Dva body lepší než jeden, řekl po zápase Tomáš Čachotský

27.10.2013 / Diana Váňová

Po třech zápasech odehraných na kluzištích jiných prvoligových celků se Dukla vrátila opět na svůj domovský stadion. V šestnáctém kole přivítala předposlední Most. Ačkoliv domácí po dvou třetinách směřovali k výhře, nakonec o vítězi tohoto souboje musely rozhodnout až samostatné nájezdy. „Buďme rádi za dva body…dva body lepší než jeden,“ nechal se po zápase slyšet kapitán týmu Tomáš Čachotský, i když na první pohled bylo znát, že ho ztráta mrzí.

Souboj dvou protipólů tabulky – v šestnáctém kole první ligy čekal na druhou Jihlavu předposlední Most. Ačkoliv „papírově“ mělo jít o zápase poměrně jasný, výsledek byl nakonec jiný, soupeři se o body podělili. Dukla sice po dvou třetinách vedla již 3:1, hosté ale do závěrečného hvizdu stačili srovnat a muselo se prodlužovat. Nakonec vítězství vystřelil červenožlutým barvám Michal Důras v samostatných nájezdech. „Most se teď výsledkově zvedl, věděli jsme, že to nebude nic snadného. Ukázali to, po první třetině se zvedli a hráli velmi dobře. Takže určitě to nebylo nic jednoduchého,“ pochválil hostující mužstvo Důras.

Již ve druhé třetině domácí tým několikrát musel hájit náskok v oslabení. Pomyslný zlom zápasu však nastal na začátku třetí třetiny, kdy Mostečtí dohrávali dvojitou početní výhodu. Tři vteřiny před jejím uplynutím ji využili a v závěru zápasu potrestali ještě jedno vyloučení, čímž srovnali skóre. „Dostaly je na koně akorát ta naše vyloučení. Ve hře pět na pět jsme byli lepší, ale je jasné, že když hrají deset přesilovek, tak je to postaví na nohy,“ vysvětloval obrat ve hře Čachotský.

Právě vyloučení byla alfou a omegou sobotního utkání. Hosté v přesilové hře skórovali dvakrát, domácí jednou, v oslabení se ještě prosadil Tomáš Čachotský. „Já jsem se akorát modlil, aby mi to nepřeskočilo hokejku v brankovišti, ale jinak jsem se pokusil udělat to, na co jsem zvyklý,“ narážel na svůj již tradiční bekhendový blafák úspěšný střelec.

Kromě faulů se řeč stočila ještě ke kvalitě ledu. „Měli jsme strašně těžký led, nevím, jestli bylo takové horko nebo co se stalo. K tomu terénu nevím, co bych řekl…bylo to takové měkké. Myslím si, že to přispělo k obrazu hry, která byla celkově těžkopádná,“ postěžoval si Důras, hned ovšem dodal, že led jako takový nebere jako výmluvu, jelikož podmínky pro oba týmy byly totožné. „Zápas to byl těžký. Bylo to ubojované a pro oko diváka asi nehezké utkání,“ omluvně krčila rameny domácí „šestadevadesátka“. Z ledu nebyl nadšený ani Tomáš Čachotský: „Tady na tom ledě, když jsme dali přihrávku, tak se to všelijak možně vrtělo, nešlo to trefit z první.“

Dukla tedy nad Mostem zvítězila po nájezdech a připsala si již osmou výhru v řadě. Panuje tedy v týmu spokojenost? Výraz Tomáše Čachotského napovídal spíše momentální zklamání, což potvrdil i Michal Důras: „Je to pěkné. Ale teď to zrovna moc o pohodě není. Jsme trošku naštvaní, že jsme to neuhráli za tři body. Doma bychom to měli dohrát na vítězství, když vyhráváme 3:1. Teď tedy moc spokojení nejsme. Ale i ty dva body se počítají,“ zakončil rozhovor alespoň trochu optimisticky šikovný útočník.