4:3sn
(1:0, 2:1, 0:2 - 0:0)

Dukla zdolala Most po samostatných nájezdech

26.10.2013 / Libor Kucza

Souboj šestnáctého kola začal mnohem lépe pro domácí, kteří měli hned v úvodu několik dobrých příležitostí ke skórování. Otevřít brankový účet duelu se nakonec podařilo až Filipu Semanovi. Druhý přesný zásah Dukly zaznamenal hned v úvodu prostřední periody David Březina. Hosté poté sice snížili, avšak dvoubrankové vedení vrátil mužstvu z krajského města Vysočiny Tomáš Čachotský. Třetí část přinesla pro domácí šok, hosté dokázali díky dvěma přesným zásahů vyrovnat. Prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich vystřelil bonusový bod domácím Michal Důras. Dukla tak zvítězila 4:3 po samostatných nájezdech.
26.10.2013 17:30, 1. liga ČR - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Mocek, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman, Důras, Hubáček, Březina, Krupka, Kuřítko, Kadlec, Malec
4

HC Baník Most

Volke – Slavík, Charousek, Pavelka, Kasal, Drtil, Čížek – Gerhát, Rapáč, Palaščák, Bojer, Slavíček, Pšurný, Kafan, Tauš, Písařík, Sedláček, Smolka
3
Branky a nahrávky: 16. Seman (Důras, Krupka), 22. Březina (Kadlec), 37. Čachotský, rozhodující nájezd Důras – 25. Slavíček (Sedláček), 41. Pšurný (Pavelka, Čížek), 55. Charousek (Pavelka). Rozhodčí: Volf - Černý, Reich. Vyloučení: 7:6, navíc Charousek (MST) 10 minut osobní trest - úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1534. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila mnohem lépe Dukla, která se hned po několika málo odehraných vteřinách vynutila přesilovou hru. V ní měl největší příležitost k otevření skóre Adam Zeman. Rychlonohý útočník však nastřelil pouze tyč Volkeho svatyně. Další velká šance možnost domácí družiny přišla v 10. minutě. Tomáš Čachotský doslova „umotal“ hostující zadáky, načež poslal pas najíždějícímu Petru Mockovi. Ten ale nedokázal skákavý kotouč přesně umístit. Druhá přesilová hra již červenožlutým kýžené ovoce přinesla. Michal Důras poslal zpoza brány přesnou přihrávku Filipu Semanovi, který se z těsné blízkosti nemýlil – 1:0. Most se do výraznějších příležitostí nedostával, Sáblíka téměř neohrozil. A to ani v závěru periody, kdy se musela Dukla vyrovnat s hráčským deficitem. Část přesilové hry si hosté odnesli i do prostřední dvacetiminutovky.

Do druhé třetiny vlétla Dukla opět velmi aktivně. Odměnou se jí brzy stala další branka, kterou zaznamenal David Březina. Jihlavský mladík dokonale zaskočil Volkeho z velkého úhlu – 2:0. Zanedlouho však družina z Vysočiny inkasovala, Bohumil Slavíček se podél levého mantinelu prodral do útočného pásma, načež nalezl střelou švihem skulinu v Sáblíkově výstroji – 2:1. Jihlavští svého soupeře i nadále přehrávali, Most se do šancí dostával spíše sporadicky. Velkou šanci k navýšení vedení měl ve 35. minutě Martin Kuřítko. Hbitý forvard ale z ideální pozice přestřelil. Na časomíře svítil čas 36:23, když Tomáš Čachotský vypíchl kotouč Kamilu Charouskovi a ve vlastním oslabení uháněl sám na Volkeho. S elegancí sobě vlastní pak bekhendovým blafákem rozsvítil červené světlo – 3:1.

Třetí dějství začalo lépe pro hosty, kteří si z periody předchozí přenesli dvojnásobnou početní výhodu. Tu také dokázali zásluhou Romana Pšurného využít a snížit na rozdíl jedné branky – 3:2. Herní převahu však měla na svých holích stále skvadra s Ježkem na hrudi. S přibývajícími minutami se ale tento fakt pomalu vytrácel. Most cítil, že může překvapit a vymazat nepříznivý vývoj duelu. Podle toho také vypadalo dění na ledové ploše, na Sáblíka začal lítat jeden projektil za druhým. V 55. minutě se hosté dočkali, když minelu jihlavské defenzivy potrestal Kamil Charousek – 3:3. Utkání následně dospělo až do prodloužení, které však vítěze neurčilo. V samostatných nájezdech pak přisoudily Dukle bonusový bod trefy Tomáše Čachotského a Michala Důrase. Mužstvo z metropole Vysočiny tak zvítězilo 4:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (HC Most): Já jsem samozřejmě spokojený s výkonem hráčů. Myslím si, že za to, jak jsme hráli, jsme si minimálně jeden bod zasloužili. Jediné, co bych k tomu dodal – dnes mě rozčílila jedna věc a to výkon rozhodčího. První gól po přihrávce rukou…jestli to ti tři pánové nevidí, tak tam nemají co dělat. Pak tam byly neodpískané ofsajdy, při naší výhodě, kdy jsme měli hrát přesilovku, zapískali, když měl hráč puk na holi. Takovýhle lidi tam vůbec nemají co dělat. Další věc je ta, že když jsem se chtěl rozhodčího na něco zeptat, tak pět minut jezdil po druhé straně a ignoroval mě, když si ho Petr (Petr Vlk – pozn.aut.) zavolal, přijel samozřejmě hned.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My jsme za dva body rádi. Samozřejmě, utkání se nějakým způsobem vyvíjelo, ale prostě…my už jsme to tak nějak čekali v Benátkách. Od začátku sezóny hrajeme na 14,15,16 lidí, to se pak někde projevit musí. Kluci doteď hrabali, jak mohli, ale dnes se na tom projevila i kvalita ledu. To bylo špatné. A v té únavě to už skáče a není to také, jaké by to mělo být. Dopadlo to, jak to dopadlo, ale přesto klobouk dolů před nimi. Teď už je trochu prostor hodnotit a musím říct, že to zatím odpracovali výborně.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie